Ігор Свищо: «Єдиний Центр поставив під загрозу нормальну життєдіяльність десятків тисяч закарпатців»

admin 12.09.2013 14:12 ПОЛІТИКА

У четвер, 12 липня, відбулося перше пленарне засідання XV сесії Закарпатської обласної ради 6 скликання. Під час розгляду одного із питань порядку денного, яке стосувалося передачі прав на розробку надр різним структурам та організаціям краю, депутати не змогли знайти спільної мови і, як наслідок, перенесли розгляд цього та кількох інших питань на наступне пленарне засідання.

У результаті того, що рішення так і не було прийнято, під загрозою опинилася робота ряду комунальних підприємств області, а також виникла загроза того, що окремі населені пункти краю можуть залишитися без питної води. Ситуацію в раді прокоментував уповноважений фракції Партії регіонів та перший заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Свищо.

- Чесно кажучи, поведінка наших колег із фракції Єдиного Центру починає обурювати. Захищаючи, перш за все, власні інтереси, вони сьогодні відверто проігнорували обов’язки, взяті на себе перед виборцям, та поставили під загрозу нормальну життєдіяльність десятків тисяч закарпатців. Справа в тому, що як для голови ради, так і для більшості представників фракції Єдиного Центру, принциповим було позитивне рішення стосовно клопотання малого приватного підприємства «Алекс». Однак згадане підприємство не надало на розгляд профільної комісії усіх необхідних документів, які б підтверджували їхнє право на розробку цих надр. Тому, логічно, наша фракція вирішила не приймати подібного необґрунтованого та не зовсім законного рішення. І через це наші колеги з фракції ЄЦ вирішили банально саботувати розгляд решти питань не сильно задумуючись над тим, які наслідки це може мати для області. А наслідки, дозвольте пояснити, можуть бути і, скоріш за все будуть, дуже серйозними. Так, Рахівське комунальне підприємство «Рахівтепло» сьогодні не отримало дозволу на водозабір питних підземних вод. Та ж проблема виникла у державного комунального підприємства «Розівка» та Солотвинського комунального підприємства по водопостачанню. І тепер перед цими підприємствами стоїть непростий вибір: припинити водопостачання усього Рахова, десятитисячного Солотвина та сусіднього з Ужгородом Миная, або ж порушити закон та накликати на себе чималі штрафні санкції, які потім доведеться якимось чином виплачувати. Справа в тому, що питна вода є корисною копалиною державного значення і її видобування можливе тільки при умові відповідного дозволу. В іншому ж випадку – карається законом. І тепер постає логічне запитання: чиї інтереси захищають представники Єдиного Центру? Свої чи своїх виборців? Як на мене, відповідь очевидна…


Прес-служба Закарпатської обласної організації Партії регіонів

admin

Коментарі :


17.09.2013 08:29 беркут

Шеф! всьо пропало, всьо пропало! А Свищо врятує!?


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат