Боротьба з контрабандою обійдеться Закарпаттю у 3 мільйони

admin 12.09.2013 12:38 СОЦІО

Боротьба з контрабандою обійдеться Закарпаттю у 3 мільйони
3 мільйони 405 тисяч гривень з обласного бюджету сьогодні, 12 вересня, під час сесії облради погодилися віддати депутати на боротьбу з контрабандою.


Саме стільки «коштує» Регіональна програма боротьби з контрабандою, організованою злочинністю та корупцією на 2013 – 2015 роки.


При цьому, у 2013 році на автомобілі за рахунок впровадження «контрабандної» програми піде 400 тисяч гривень, наступного року – 420, а у 2015-у депутати віддадуть на спеціальні авто ще на 20 тисяч більше.

На техніку для оперативних спецпідрозділів планується віддати 725 тисяч, у 2014 році – на 100 тисяч менше – 625, а ще через рік – 725 тисяч гривень.

Телекомунікаційне обладнання для боротьби з контрабандою коштуватиме області   340 тисяч за всі три роки, а мережеве обладнання майже вдвічі більше – 600 тисяч. На оргтехніку і комп’ютери   «кинуть» 1 мільйон 130 тисяч, а на спецобладнання – 75 тисяч гривень.

Усього впровадження програми боротьби з контрабандою обійдеться Закарпаттю у 3 мільйони 405 тисяч гривень. У цьому році на заходи, передбачені програмою, планують віддати 1 мільйон 125 тисяч гривень.

Згідно з паспортом програми, відповідати за її реалізацію буде Управління СБУ в Закарпатській області, учасники програми – Головне управління економіки, відділ взаємодії з правоохоронними органами, запобігання і виявлення корупції та оборонної роботи облдержадміністрації, управління Служби безпеки України в Закарпатській області, Чопська митниця, Чопський та Мукачівський прикордонні загони, місцеві органи виконавчої влади.

Основні завдання, які пропонується виконати у ході реалізації програми, згідно із документами, які пропонуються для затвердження, –   виявлення та локалізація діяльності найбільш соціально-небезпечних злочинних угруповань, що спеціалізуються на контрабанді високоліквідних та підакцизних товарів, стратегічної сировини, транспортних засобів, культурних, історичних, валютних цінностей, а також заборонених до вільного обігу засобів і речовин; припинення злочинної діяльності наркоугруповань, насамперед контрабанди наркотиків, організації їх незаконного виробництва та використання коштів, отриманих від незаконного обігу наркотиків; викриття та нейтралізація (у взаємодії з правоохоронними органами області та іноземними партнерами) діяльності міжнародних і міжрегіональних організованих злочинних угруповань та організацій, що спеціалізуються на організації каналів незаконної міграції й торгівлі людьми; удосконалення інформаційно-аналітичного та матеріально-технічного забезпечення правоохоронних органів регіону.

Крім того, заходи у рамках програми будуть спрямовані на «створення атмосфери суспільної нетерпимості до злочинності та ослаблення дії криміногенних факторів».

Як повідомляє прес-служба облради, за проект рішення проголосували 84 депутати обласної ради. Виконавцем програми стане управління Служби безпеки України в Закарпатській області. Програму представляв перший заступник начальника УСБУ в області Віктор Любенков.

http://zaholovok.com.ua/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат