10 закарпатських видань підтримали ідею хороших новин

admin 12.09.2013 10:27 СОЦІО

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стало започаткування у березні цього року на Закарпатті інформаційного проекту «День гарних новин».

Йшлося про проміжні (піврічні) підсумки проекту.
«День гарних новин» започаткував Ужгородський прес-клуб спільно з Євгеном Бобровим (екс- керівником Управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородського міськвиконкому), керівником Творчого об'єднання «Маска» за підтримки управління.
Щомісяця 20 – го числа закарпатським ЗМІ пропонується приєднатися до ініціативи та максимально подавати позитивні новини хоча б упродовж одного дня. І активно їх самим продукувати і знаходити. Про це розповіла Ірина Бреза, голова Ужгородського прес-клубу.
Підтримали ідею 10 закарпатських ЗМІ, серед них найбільше інтернет-видань, є обласна та міська, а також районна газети. «Особливість якраз тих, хто приєднався до проекту,   - ці ЗМІ не зорієнтовані на негатив та засилля «крові», у своїй повсякденній інформаційні роботі вони користуються принципом повідомляти, а не лякати. Попри великий відсоток, зокрема в інтернеті, новин кримінального характеру, у цих ЗМІ частка такого контенту складає 10-15% максимум», - каже Ірина Бреза.
За її словами Ужгородом після старту проекту зацікавилися всеукраїнські мас-медіа та організації, з якими прес-клуб надалі активно працює у контексті поширення «гарних новин».
Власне, саме Ужгород може стати ініціатором всеукраїнського Дня гарних новин. «Основна ідея - щоб 20-те число в Україні стало Днем гарних новин, - каже Євген Бобров.- Більше уваги звертатимуть на дійсно корисну позитивну інформацію, якої у наші дні абсолютно не бракує. Але її треба шукати та готувати».
За словами Євгена Боброва, підсумки проекту та оголошення переможця відбудуться у січні 2014 року. Визначатимуться найкращі постачальники (інтернет-видання, ТБ, радіо) гарних новин. Для друкованих видань, які виходять раз на тиждень, пропонується запровадити рубрики "Гарних новин". Призовий фонд формується за підтримки Управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді
Ужгородського міськвиконкому, Творчого об'єднання «Маска», ТМ «Закарпатський пряник», Електронна книга скарг України та інших меценатів. Головний приз для редакції – ноутбук або комп’ютер (на вибір).
Ужгородський прес-клуб запрошує закарпатські ЗМІ приєднатися до Дня гарних новин та позмагатися за гарні призи!

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат