ЧЗ, Перша ліга. «Верховина» вперше програла на рідній арені

Євген Свищо 06.09.2013 20:37 СПОРТ

У неділю 1 вересня відбулись матчі 14 туру серед команд першої ліги. В шести поєдинках господарі здобули чотири перемоги і двічі програли. Одна з перемог гостьових клубів носила технічний характер. Тур вийшов другий за результативністю в сезоні – в п’яти реальних матчах забито 23 голи (4.6 за гру, при середній результативності за чотирнадцять турів – 3.17). На один гол більше було забито тільки в 12 турі.

У найпринциповішому поєдинку «Вільхівці» провели найкращий гостьовий двобій у першості і вивезли з Міжгіря розгромну перемогу над місцевою «Верховиною» – 5:2. Хоча перед його стартом можливості команд на успіх розцінювались як 55 на 45 % на користь господарів, які на своєму полі до цього не програвали. Найгіршим їх поєдинком на рідному стадіоні була нічия в 2 турі з «Тячевом» – 1:1. Для гостей цей успіх став другим виїзним розгромом опонентів. Попереднього разу в 12 турі від їх форвардів постраждала трохи скромніша “Кісва” – 0:4.  

Сама команда з Косівської Поляни на цьому тижні приємно здивувала своїх уболівальників якісною грою у Великій Копані. До цього вона на чужих полях зазнала п'яти поразок, найболючішою з яких була “ганьба” в 10 турі від «Авангарда» – 0:6. Ще один раз, в перенесеному матчі 6 туру з “Карпатами” в Рахові, “Кісва” зіграла внічию – 1:1. “Копаня” в рідних стінах переважно перемагає. Найкращим її поєдинком є звитяга 9 туру над «Терновом» – 2:0. Однак, цього разу третя команда Виноградівщини довго не могла знайти ключі до воріт “горян” і тільки на останніх хвилинах вигризла перемогу – 3:2.  

Решта матчів завершились прогнозовано. “Старт” у Золотареві оформив другий домашній розгром, розтрощивши “Терново” – 4:1. Для “тернівців” останні три виїзні матчі стали справжнім лихом. В 11, 12 та 14 турах в Ясінях, Рахові та Золотареві вони пропустили загалом 18 голів, відзначившись у воротах опонентів тільки раз. “Золотаревці” навпаки залишаються єдиним клубом, який на рідному стадіоні здобув стовідсотковий результат – сім перемог із семи можливих.

П'яту перемогу з різницею в 4 і більше голів здобула “Говерла”, яка в Ясінях розбила “Тячів” – 4:0. Цим самим «ясінці» реабілітувались за аналогічну весняну поразку в Тячеві – 0:4. Ще в одній грі «Карпати» вдома очікувано дотиснули тересвянський “Авангард” – 2:0, реабілітувавшись за програш в першому колі в Тересві – 1:3. Переможні технічні виїзні три пункти над «Великим Бичковом» дістались «Вишкову» – 3:0.

У поточній таблиці майже без змін. Лідерство з кінця першого кола і до цього часу утримує «Говерла», яка випереджає «Вільхівці» тільки після врахування різниці голів – 33:9 (проти 36:22 у опонентів). Як наслідок, показники пропущених та різниці м'ячів “ясінців” і забитих голів “вільхівчан” є найкращими з-поміж усіх команд.

Другий тиждень поспіль на третій, четвертій та п’ятій позиціях тримаються «Старт», «Вишково» та «Карпати» відповідно. За гіршою різницею м’ячів «рахівцям» поступається «Копаня» – 20:18 (проти 32:16 у “Карпат”), яка цього тижня відтіснила з шостого на сьоме місце «Авангард».  

«Тересвянці» залишили позаду себе «Тячів» також тільки завдяки кращій різниці голів – 25:20 (проти 15:23 у “тячівців”). Клуб з райцентру Тячівщини майже весь сезон тримається на своїй улюбленій 8-й позиції. Протягом всієї першості 10-12 місця тримають у своїх ногах «Верховина», «Кісва» та «Великий Бичків.

Матчі 15 туру пройдуть у неділю 8 вересня. Центральним буде двобій «Вільхівці» – «Говерла».   Команда з Тячівщини в цьому сезоні на своєму полі здобула шість перемог із семи можливих. Найкрасномовнішою з них є погром у 11 турі “Тернова” – 6:0. “Ясінці”, хоча й мають найкращі показники на виїзді, та все ж чередують вдалі “футбольні гастролі” з відчутними втратами очкового багажу на полях опонентів. Після аналізу попередніх здобутків, можливості команд на успіх 8 вересня розцінюються як 70 на 30 % на користь господарів.  

Загалом хазяї туру скоріше за все здобудуть п’ять перемог із шести можливих. Три технічні виїзні пункти дістануться тільки «Авангарду», якому їхати за ними до Великого Бичкова не обов’язково. Трішки рівнішою за решту виглядає пара «Вишково» – «Терново», де вишківці все ж мають суттєво кращі шанси на успіх.   Що стосується матчів «Тячів» – «Карпати», «Кісва» – «Верховина» та «Копаня – Старт», то в них навіть нічия для гостей буде на вагу золотих нагород першості. Чи зуміють ці клуби переломити неприємну традицію виїзних невдач чемпіонату 2013 року в першій лізі зможемо побачити вже найближчої неділі починаючи з 15.00.

14 тур
1 вересня, неділя:
«Верховина» – «Вільхівці» – 2:5, «Копаня» – «Кісва» – 3:2, «Старт» – «Терново» – 4:1, «Говерла» – «Тячів» – 4:0, «Карпати» – «Авангард» – 2:0,«Великий Бичків» – «Вишково» – 0:3.

15 тур
8 вересня, неділя:
«Вільхівці» – «Говерла»,   «Вишково» – «Терново», «Тячів» – «Карпати», «Кісва» – «Верховина», «Копаня” – Старт», “Великий Бичків – “Авангард”.

ТС: «Говерла» – 28, «Вільхівці» – 28, «Старт» – 27, «Вишково» – 24, «Копаня» – 23, «Карпати» – 20, «Авангард» – 20, «Тячів» – 20, «Терново» – 17, «Верховина»   – 14, «Кісва» – 11, «Великий Бичків» – 4.              
                                                                                                 





Євген Свищо

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття 1 ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат