Чемпіонат Закарпаття, 1 ліга. «Авангард» та «Кісва» дали бій лідерам

Євген Свищо 30.08.2013 20:43 СПОРТ

У неділю 25 серпня пройшли матчі 13 туру чемпіонату Закарпаття з футболу серед команд першої ліги. Господарі були дуже негостинними зі своїми опонентами і здобули 6 перемог із 6 можливих, одна з яких мала технічний характер із причини зняття «Великого Бичкова» з розіграшу.

Із 5 реальних виграшів господарів два були трохи несподіваними, а решта – прогнозувалась наперед. При цьому команди віддали перевагу оборонному футболу і повторили антирекорд результативності, встановлений в 1 турі, коли в 6 матчах було забито тільки 12 голів (2 за гру). Цього разу в п’яти поєдинках було забито 10 м'ячів. Слід також згадати, що в 13 турі побито й інший антирекорд результативності гостьових клубів, який був встановлений в 1 та повторений в 9 турах – 0.5 гола за гру. Цього разу гості в 5 матчах відзначились тільки двічі – 0.4 за гру.  

Один із досить неочікуваних рахунків зафіксований в центральному поєдинку в Тересві, де місцевий «Авангард» приймав лідера і, водночас, кращу виїзну команду «Говерлу» з Ясіня. Перед цим двобоєм можливості команд розцінювались як 50 на 50 %. «Говерляни» до 25 серпня на виїзді виграли 3 з 6 поєдинків. Найкращим був їх повний розгром в 3 турі в Тячеві місцевої команди – 4:0. «Тересвянці» перед 13 туром виграли 4 з 6 домашніх матчів. Найкращою з них стала звитяга 7 туру над золотаревським «Стартом» – 5:0. Та незважаючи на всі передматчеві сподівання «Говерли» реваншуватись за прикру домашню поразку в першому колі – 1:2, «Авангард» зміг нав'язати гостям свій малюнок гри і здобути ефектну перемогу над «горянами» – 2:0. Цим самим команда з берегів Тересви перервала чотириматчеву серію перемог «Говерли» з різницею в 4 і більше голів, яку та започаткувала ще 23 червня. Водночас «Авангард» збільшив до чотирьох власну домашню серію перемог із різницею в 2 і більше голи, яку розпочав ще в 7 турі.  

Інша несподіванка сталась у Косівській Поляні, де місцева «Кісва» приймала ще одного фаворита – «Старт» із Золотарева. Найзначнішими домашніми здобутками «косівських горян» до цього була мінімальна перемога 11 туру над «Тячевом» – 1:0 та нічия 9 туру з «Вишковом» – 1:1. «Старт» до цього на чужих полях майже не програвав, здобувши 6 очок із 18 можливих. Найефектнішим була його перемога в 5 турі в «дербі команд Хустського району» над «Вишковом» – 3:0. Незважаючи на статус опонентів «Кісва» знайшла в собі сили дати бій «золотаревцям» і вигризла мінімальну перемогу – 1:0. Цим самим «косівські полянці» реваншувались за виїзну поразку 2 туру, коли поступились в Золотареві – 1:3.  

Втратами конкурентів скористались «Вільхівці», які прогнозовано, однак дещо скромно, переграли в рідних стінах «Копаню» – 2:1. «Вишково» так само передбачувано здолало вдома рахівські «Карпати» – 2:0. Цим самим «вишківці» довели безвиграшну виїзну серію «рахівців», яку ті започаткували ще 2 травня, до п’яти матчів поспіль.  

Очікувану домашню вольову звитягу здобула й міжгірська «Верховина», яка переграла «Тячів» – 1:0 і довела власну безпрограшну домашню серію, започатковану ще 28 квітня, до 6 поєдинків поспіль.

Ще в одній парі «Терново» – «Великий Бичків», господарям зараховано технічну перемогу з причини зняття опонентів з розіграшу.

Після 13 туру відбулось кілька змін у верхній частині та середині поточної таблиці. Лідерство з 30 червня і до цього часу утримує “Говерла”, у якої найкращі показники пропущених та різниці голів – 29:9 (проти 30:16 у “Карпат” та 31:20 у “Вільхівців”). Найбільшого прогресу на тижні, що минув досягло “Вишково”, яке піднялось на два місця вгору і після тижневої перерви повернулось на четверте місце. Один крок наверх зробили “Вільхівці”, які після майже тримісячної перерви повернулись на друге місце, найбільше забили і поступаються лідерством “Говерлі” тільки за гіршою різницею голів. На одне місце вгору піднявся також “Авангард”.

Найбільший невдаха туру “Копаня”, яка опустилась на дві сходинки вниз. Заради справедливості слід відзначити, що “копанці” знаходяться позаду “рахівців”, які також зробили крок униз, та «тересвянців” і попереду “тячівців” тільки після врахування різниці голів – 17:16 (проти 30:16 у «Карпат»,   25:18 у «Авангарда» та   15:19 у «Тячева»). На одну позицію вниз перемістився також «Старт», який не опускався   нижче другого місця з 19 травня і до 25 серпня. Найгірші показники забитих, пропущених та різниці голів залишаються у головного невдахи «Великого Бичкова – 3:36 (проти 8:25 у «Кісви» та 15:27 у «Тернова».

Матчі наступного 14 туру пройдуть у неділю 1 вересня. Цей день знову може перетворитись на повну домінацію господарів. Переможні технічні виїзні три пункти скоріше за все здобуде тільки «Вишково», якому навіть не потрібно їхати за ними у Великий Бичків. З інших пар найрівнішим виглядає двобій   «Верховина» – «Вільхівці». “Міжгірці” в рідних стінах у цьому році ще не програвали і здобули 12 очок з 18 можливих. Найкращий поєдинок вони провели в 12 турі, коли перемогли “Авангард” – 3:1 та в 7 турі, де зіграли внічию з “Говерлою” – 1:1. Суперник “верховинців” “Вільхівці” на чужих полях в цьому сезоні здобув 7 пунктів з 18 можливих. Найкращими виїзними матчами клубу вважаємо перемогу 12 туру над “Кісвою” – 4:0 та нічию 2 туру з “Копанею” – 1:1. Однак, не слід забувати і про три поразки команди з Тячівщини, найболючішою з яких було повне фіаско в 8 турі у Вишкові – 1:5. З огляду на такі попередні здобутки клубів, можливості команд на успіх розцінюються як 55 на 45 % на користь “Верховини”. Дещо кращі шанси на домашню перемогу в Золотареві має місцевий «Старт», який приймає «Терново». І хоча «тернівці» одні з кращих на полях суперників, однак деколи можуть встановлювати й антирекорди власної оборони, як це було в 12 турі в Рахові – 0:10. «Старт» в рідних стінах до цього здобув 18 балів з 18 можливих із загальною різницею – 14:3. З огляду на такі здобутки команд недільні перспективи команд розцінюються як 70 на 30% на користь господарів із можливим розгромом на їх користь.    

Ще більше перспектив реваншуватись за поразки у першому колі у господарів поєдинків   «Говерла» – «Тячів» та «Карпати» – «Авангард». Від «рахівців» рідні фани очікують чергових «гольових феєрверків». Найбільш передбачуваним є результат пари «Копаня» – «Кісва». “Косівські полянці” в цьому році на виїзді здобули тільки 1 бал із 18 можливих. Що стосується “Копані”, то вона вдома ще не програвала і намагатиметься додати до вольової виїзної звитяги над “Кісвою” 3 туру – 1:0, домашню розгромну перемогу. Однак, у кожної команди є можливість спростувати будь-які прогнози. Для цього вони й вийдуть на поле у неділю о 15.00.

13 тур
25 серпня, неділя:
«Авангард» – «Говерла» – 2:0, «Кісва» – «Старт» – 1:0, «Вільхівці» – «Копаня» – 2:1, «Вишково» – «Карпати» – 2:0, «Тячів» – «Верховина» – 1:0, «Терново» – «Великий Бичків» – 3:0.

14 тур
1 вересня, неділя:
«Карпати» – «Авангард», «Верховина» – «Вільхівці», «Копаня» – «Кісва», «Старт» – «Терново», «Говерла» – «Тячів», «Великий Бичків» – «Вишково».

ТС: «Говерла» – 25, «Вільхівці» – 25, «Старт» – 24, «Вишково» – 21, «Карпати» – 20, «Авангард» – 20, «Копаня» – 20, «Тячів» – 20, «Терново» – 17, «Верховина»   – 14, «Кісва» – 11, «Великий Бичків» – 4.

Євген Свищо

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття 1 ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат