Олександр Вілкул:   У листопаді Україна подасть заявку на проведення   Зимової Олімпіади-2022

30.08.2013 12:41 СПОРТ

Закарпатська Боржава має шанс розвинути спортивну інфраструктуру.

«До 14 листопада Україна офіційно подасть у Міжнародний олімпійський комітет декларацію про наміри провести в Карпатському регіоні Зимову Олімпіаду 2022 року», — сказав віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час засідання організаційного комітету за участі представників центральних органів влади та федерацій зимових видів спорту.

«Ми не просто готуємо заявку на проведення в Україні Зимової Олімпіади 2022 року. Ми реалізуємо олімпійську мрію, яка об’єднає країну. Проведення Зимової Олімпіади в Карпатському регіоні стане каталізатором розвитку економіки західних регіонів. Зокрема, це створить нові робочі місця і сприятиме поверненню в нашу країну українців, які працюють за кордоном», — сказав віце-прем’єр-міністр.

Україна планує проведення Зимових Олімпійських Ігор-2022 у Львові, Тисовці (Львівська область) та Боржаві (Закарпатська область).

«Для розробки і просування заявки залучено кращих світових фахівців, які готували переможні заявки для Лондона, Пекіна, Ванкувера, Сочі та Пхьончхана», — сказав Олександр Вілкул.

Наразі в Україні міжнародні експерти вивчають українські регіони, де будуть розміщуватися спортивні об’єкти, і аналізують попереднє техніко-економічне обгрунтування (попередТЕО), затверджене Кабінетом Міністрів України у 2012 році. Свої рекомендації експерти нададуть до кінця вересня. У попередТЕО входить загальна концепція ігор, що включає розташування спортивних об’єктів: снігова зона в Тисовці, гірськолижна арена в закарпатському Воловці, льодова зона у Львові, а також транспортне забезпечення, готелі та сервіс. Будівництво об’єктів буде здійснюватися в рамках державно-приватного партнерства.

Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка наголосив: «Я впевнений, що підготовка до проведення Зимових Олімпійських ігор 2022 року в Україні докорінно змінить ставлення українців до зимових видів спорту, адже це стимулюватиме появу в Україні нових зимових курортів і забезпечить мешканців Львівщини та Закарпаття сучасною спортивною, рекреаційною та туристичною інфраструктурою».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат