У цьому навчальному році   в області боротимуться   з завищенням оцінок

Людмила Федоришина 30.08.2013 12:29 ПОДІЇ

16 300 закарпатських дітей підуть 1 вересня в перший клас. Про це під час прес-конференції повідомив заступник голови Закарпатської ОДА Іван Качур. Кількість цьогорічних «першачків» дещо зросла порівняно з показниками минулих років.

Коментуючи питання готовності області до нового навчального року, посадовець зазначив: «Сьогодні в Закарпатті реалізується 11 регіональних освітніх програм, на які з цьогорічного бюджету виділено 36 млн. грн. Капітальні видатки навчальних закладів області всіх рівнів склали 81 млн. грн., на обладнання виділено 18 млн. грн., а на реконструкцію — 24 млн. грн.». За словами Івана Качура, в рамках модернізації навчальних закладів цього року вдалося закупити 20 навчальних комп’ютерних комплектів та 16 інтерактивних комплектів, обладнано 26 сучасних кабінетів на суму 4,3 млн. грн. для занять із хімії, фізики, біології та математики. На 1 млн. грн. придбано спортивного інвентарю.

Що стосується харчування дітей у навчальних закладах, за словами директорки департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА Маріанни Кляп, 98 % учнів 1—4-х класів забезпечені безкоштовними гарячими обідами. Інше не менш важливе питання — наявність убиралень у навчальних закладах. Так, із 318 вбиралень у навчальних закладах, які не мали відповідних умов, до ладу приведено вже майже 50 %.

Серед завдань на наступний навчальний рік — перехід на однозмінне навчання в загальноосвітніх школах та досягнення об’єктивного оцінювання знань учнів, оскільки наразі, за словами доповідачів, існує проблема завищення рівня знань школярів.

Іншим пріоритетом у освітній галузі, за словами Івана Качура, є виведення професійно-технічної освіти на новий якісний рівень. «На сьогодні у професійно-технічних закладах   області завершені всі ремонтні роботи (заміна покрівель, налагодження опалювальної системи, впровадження енергозберігаючих технологій тощо). Загалом на модернізацію цих закладів виділено рекордну суму — 3 млн. 480 тис. грн. Ще 3 млн. 200 тис. грн. було передбачено на придбання необхідного сучасного обладнання».

Людмила Федоришина

Коментарі :


31.08.2013 20:47 анна

А потім по блату буде медаліст, а розумного зріжуть.Де корупція там справедливості не є.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат