В обласному центрі Закарпаття   з ТОВ «АВЕ Ужгород» уклали угоди 26,5 тис. абонентів

30.08.2013 11:28 РАТУША

До кінця року фірма обіцяє системи селективного збирання сміття.

ТОВ «АВЕ Ужгород» відтепер має сервісний центр на вул. Толстого, 33 ( приміщення колишніх залізничних кас). Його відкриття відбулося цього четверга. Подібні сервісні центри вже працюють у Мукачеві, Хусті, Виноградові.

Власне на події побували керівник «АВЕ Груп» Гельмут Бургер, керівник «АВЕ Умвельт Україна» Єнс Вітенберг, які після врочистостей разом із директоркою ТОВ «АВЕ Ужгород» та «АВЕ Мукачево» Марією Оленич і виконавчим директором Сергієм Воробцем дали прес-конференцію для ЗМІ.

За словами Гельмута Бургера, який керує 5,5 тис. працівників «АВЕ Груп» у 8 країнах Європи, своє просування в Україну компанія розпочала саме з Закарпаття: Виноградова, Хуста, Мукачева. І саме Закарпаття на українському ринку займає провідні позиції щодо перспективи налагодження європейського процесу утилізації сміття та є взірцем для всієї України. На переконання Гельмута Бургера, на сьогодні комунальні інфраструктури є найбільшими викликами для нормального функціонування міст, а утилізація ТПВ — серед тих першочергових викликів, що суттєво впливають на якість життя.

Єнс Вітенберг запевнив, що від самого початку праця на ужгородському ринку була для компанії приємною і багатообіцяючою, оскільки з боку керівництва області та міста, а також населення відчувалися сприяння й розу­міння спільної мети. Тож у розмовах зі своїми колегами-інвесторами за кордоном «заохочують і підбадьорюють» їх до праці на закарпатських теренах.

Як розповіли керівники ТОВ «АВЕ Ужгород», на сьогодні в Ужгороді уклали угоди 26,5 тис. абонентів, що становить близько 70 відсотків міського населення, і традиційно чи не найдобросовіснішими в цьому сенсі є пенсіонери. Однак реально виходить так, що послуги отримують і ті, хто угоди не уклав, тож на брифінгу прозвучало звернення до всіх свідомих городян: не зволікаючи, завітати до сервісного центру на вул. Л. Толстого, 33 і укласти з підприємством угоду. Фірма не отримує дотацій, наголосила директор Марія Оленич, тож може розраховувати виключно на себе, а отже на свідомість ужгородців, які не хочуть жити у бруді й безладі.

Загалом за місяць із Ужгорода вивозиться близько 12 тис. кубометрів сміття, в місті 136 контейнерних майданчиків загального користування, де встановлено близько 500 сміттєвих контейнерів. Уже до кінця поточного року практично всі контейнерні майданчики обіцяють облаштувати дороговартісними противандальними системами селективного збирання твердих побутових відходів. Тобто будуть створені реальні умови для сортування сміття населенням на пластмасові, картонні, скляні відходи (на фото).

«АВЕ» готове будувати і сміттєпереробні комплекси попри те, що на Виноградівщині така спроба виявилася невдалою: громаду налаштували проти організації сміттєпереробного виробництва.

На переконання керівництва ТОВ «АВЕ Ужгород», тарифи на збирання і вивезення сміття в Ужгороді нині занизькі й є такими, зокрема, через незначні відстані його транспортування, вони залишилися на рівні тих, які мали попередні сміттєзбиральні фірми, однак підприємство збирається ініціювати здорожчання послуг на кілька відсотків.

ДОВІДКА
ТОВ «АВЕ Ужгород» почало надавати послуги 1.01.2013. На сьогодні підприємство має 917 комерційних та промислових клієнтів, обслуговує 116 тис. міського населення, налічує 42 співробітники. Оборот за І—ІІ квартал 2013 року склав 153 тис. євро. Разом із «АВЕ» в Ужгороді розпочався новий період поводження з ТПВ.  

ТЕГИ : Гюнтер Метцгер

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат