Квазі-диктатура в облраді: Іван Балога вкотре наплював на рішення депутатів обласної ради

admin 30.08.2013 10:10 ПОЛІТИКА

Нещодавно жителям Закарпатської області повідомили про те, що 6 вересня 2013 року відбудеться чергове пленарне засідання сесії обласної ради. Видали порядок денний і на тому попросили усіх депутатів зібратися у вказаний день.


Тим не менш, подібне повідомлення і згадана дата викликали чимало здивованих поглядів та запитань серед тих таки депутатів облради, адже усі вони добре пам’ятають, що не так давно, а саме 31 травня, на попередньому пленарному засіданні, вони рішенням більшості («за» проголосувало понад 90 народних обранців) затвердили точний графік проведення сесій до кінця поточного року. І, згідно з рішенням №772 «Про внесення доповнення до рішення обласної ради від 21 грудня 2012 року №604 «Про орієнтовний план роботи обласної ради на 2013 рік», наступного разу депутати повинні були зібратися 27 вересня. 27-го, а не 6-го.

Однак, із незрозумілих нікому причини, голова обласної ради своїм одноосібним розпорядженням постановив, що засідання переноситься із запланованої дати на 20 днів раніше. Офіційні причини, повторюсь, незрозумілі та невідомі, оскільки жодних пояснень та аргументів на користь свого вчинку пан Балога не оприлюднив. Тим не менш, неофіційних версій та тих, які зараз найчастіше звучать в кулуарах обласної ради та адміністраці, є декілька. По-перше, знаючі люди стверджують, що голова ради разом із членами свого горезвісного сімейства готують для просування власні проекти та рішення, і їх буде набагато легше затвердити саме в цей день. Справа в тому, що попередня дата затверджувалася з тим розрахунком, щоб депутати завчасно могли спланувати свій особистий графік і ніщо не перешкоджало їм бути присутніми на сесії. І подібний крок, а саме неочікуване перенесення засідання на 20 днів раніше, м’яко кажучи, плутає карти чималій кількості обранців, котрі уже спланували власний час і зараз змушені підлаштовуватися під доволі неочікувані правила. Не виключено, що через це сесію пропустить чимало із них, адже не гарантовано, що всі зможуть звільнити від раніше назначених справ саме цей день. Варто зазначити, що подібний сценарій розігрувався в обласній раді уже не раз і вже давав свої плоди. Можливо, що саме на це окремі політичні сили розраховують і зараз.

Ну і версія друга. Вона також пов’язана із плутанням карт своїх політичних опонентів, однак уже в дещо іншому напрямку. Так, згідно цієї версії, основна мета голови облради полягає в тому, щоб не дати своїм конкурентам, в тому числі й обласній державній адміністрації, часу для детального опрацювання принципово важливих питань та повноцінної підготовки усіх необхідних для прийняття рішень документів. Погодьтеся, що 20 днів у цьому плані – термін серйозний. І чимало районів просто фізично не встигнуть підготувати до депутатського розгляду ті проекти, які планували. Можливо, серед питань, які планували винести на розгляд 27 вересня, були і не зовсім «зручні» для Івана Балоги чи когось із його наближених, от вони і вирішили позбутися проблеми саме таким чином. Як то кажуть, вирвати з коренем.

Як би там не було, а часу до вже скандальної сесії залишилось небагато і наступного тижня, думаємо, усе стане на свої місця. Однак не можна не звернути увагу на той факт, що під усією цією історією криється ще один невеличкий нюанс: Іван Балога вкотре плюнув в обличчя своїм колегам з обласної ради. Гучно, смачно та безсоромно. Цілком в дусі Івана Балоги.


http://transkarpatia.net

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат