Чемпіонат Закарпаття. Перша ліга. За останні два тури забито 54 голи!

Євген Свищо 23.08.2013 18:49 СПОРТ

У неділю 18 серпня матчами 12 туру стартувало друге коло чемпіонату Закарпаття в першій лізі. Господарі були вкрай негостинними і здобули п’ять перемог із шести можливих. Під час реалізації однієї з них був встановлений рекорд сезону з результативності, що стало головною несподіванкою туру.

Решта з них була більш прогнозовані. Ще одна гра завершилась розгромною перемогою гостей, яка також не надто очікувалась. Загалом було забито 27 голів (4.5 за гру), що стало повторенням рекордного показника сезону, зафіксованого в 11 турі.

У центральному поєдинку в Ясінях місцева “Говерла”, на правах переможця першого кола, екзаменувала конкурента в боротьбі за нагороди “Вишково”. “Вишківцям” у виїзних матчах цього сезону майже нічим похизуватись перед опонентами. Винятком є вольова перемога в 4 турі над “Терновом” – 3:1. Можна ще згадати бойові нічиї з однаковим рахунком 2:2, які відбулись в 9 та 11 турах у матчах проти   “Кісви” та “Верховини” відповідно . Натомість “Говерлу” вдома просто не спинити.   Єдиною “ложкою дьогтю в бочці ігрового меду” для горян стала поразка в 2 турі від “Авангарда” – 1:2. Однак, відтоді вони здобули вже 5 перемог поспіль із загальним рахунком – 12:1. Чого тільки варті розгроми в 6 турі над “Копані” – 3:0 та в 11 турі “Тернова” – 6:0. Інтриги додавав той факт, що вдома «Вишково» на старті сезону впевнено перемогло – 2:0. Та футболісти «Говерли» на це не зважали і раз-за-разом влучали в рамку воріт, внаслідок чого досягли чергового розгрому опонентів – 4:0.  

Найпринциповіші двобої очікувались у парах «Карпати» – «Терново» та «Верховина» – «Авангард». Однак, в одному з них відбулась неочікувана повна декласація самобутнього клубу з Тячівщини. “Терново” з початку сезону привчило всіх експертів до власних перемог на полях суперників, найфеєричнішими з яких були сенсаційні звитяги в 5 та 7 турах над фаворитами змагань “Авангардом” – 2:0 та «Вільхівцями» – 2:1. “Карпати” також у домашніх матчах суперникам очки майже не віддавали. Найціннішими з їх здобутків є розгроми міцних суперників в 2 та 4 турах, коли під атакувальний порив “рахівців” потрапили “Вишково – 3:0 та “Тячів” – 6:0. Єдиною їх невдалою грою був перенесений матч 6 туру проти “Кісви”, який відбувся в перерві між першою та другою половинами чемпіонату. Тоді клуб із Косівської Поляни вивіз із Рахова перше, і поки єдине для себе, виїзне очко в чемпіонаті – 1:1. Цього разу “Карпати” аж занадто впевнено реабілітувались перед власними глядачами, знищивши захист “Тернова” з рекордним для цього сезону рахунком – 10:0. Такого фіаско не на свою користь “тернівці” в своїй історії ще не знали.

Трохи прогнозованіше завершилась гра в Міжгір'ї, де “Верховина” приймала амбітний тересвянський “Авангард”. На полях суперників у “тересвянців” справи йдуть не найкращим чином – здобуто тільки 4 очки в 5 поєдинках. Найбільше фанів “Авангарда” розчарувала поразка в 4 турі від “Великого Бичкова” – 0:1. “Верховина” навпаки на міжгірському газоні в цьому році не програвала. Найвидовищнішими для її вболівальників стали розгром в 4 турі “Кісви” – 3:0 та побиття в 9 турі “Великого Бичкова” – 7:0. Не менш цінною є нічия в 7 турі з “Говерлою” – 1:1. До їх числа занесли “міжгірці” і впевнену перемогу над “Авангардом” – 3:1.

Таку ж прогнозовану звитягу здобула “Копаня”, яка в рідних стінах дотиснула “Тячів” – 2:0 і реабілітувалась за розгромну виїзну поразку від цього клубу на початку першого кола – 0:3.

Дещо неочікуваним для вболівальників Косівської Поляни стало результативне фіаско їх “Кісви”, яка приймала “Вільхівці” – 0:4. Їх титулований клуб вперше в сезоні програв вдома з такою значною різницею і пропустив стільки ж голів як у п’яти попередніх домашніх матчах разом узятих. У минулому році матчі між цими командами, які тоді здобули золото та срібло, були центральними в сезоні. Та 2013 рік перевернув все з ніг на голову. Формально діючий чемпіон “Кісва” засіла в низинах таблиці, а “Вільхівці” дарують виїзні залікові пункти більшості опонентів. Найболючішим став їх програш у 8 турі у Вишкові – 1:5.

Сьогодні інші герої диктують футбольну моду на теренах Східного Закарпаття. Одним з таких є “Старт” із Золотарева, який в 2012 році бачив дно підсумкової таблиці, а в цьому чемпіонаті залишається єдиною командою, яка вдома не втратила жодного очка, здобувши 5 перемог поспіль із загальним рахунком – 11:3. Найціннішими з них є мінімальна звитяга в 8 турі над “Говерлою” – 1:0 та впевнений виграш в 4 турі над «Копанею» – 2:0. Недільний опонент «Стартерів» «Великий Бичків» плазує на минулорічному рівні і залишається єдиним клубом, який має в графі очок, завойованих на виїзді «бублик». Клуб програв на полях суперників 5 разів поспіль із загальним рахунком – 1:16. З огляду на такі кардинально різні завдання, що стоять перед клубами, перемога «Старта» над «Великим Бичковом» – 3:0 виглядає найбільш прогнозованою в турі, що минув.

За його підсумками в середині турнірної таблиці стались дві значні зміни. «Карпати» та «Копаня» випередили «Вишково» та «Авангард» і зробили два кроки нагору. Їх опоненти здійснили такий же рух у протилежну сторону. «Рахівці» з кінця першого кола випереджають «копанців» за кращою різницею голів – 30:14 (проти 16:14 у конкурентів). Крім того “Карпати” вперше з 9 червня повернули собі найкращий показник за забитими голами – 30 (проти 29 у “Говерли” та “Вільхівців”).

“Говерла”, яка з кінця першого кола стоїть на чолі таблиці, має кращі показники пропущених та різницю голів – 29:7 (проти 30:14 у “Карпат”).

«Терново», хоч і має гіршу ніж у «Верховини» різницю голів, однак випереджає її за більшою кількістю здобутих перемог – 4 (проти 3 у конкурента). Найгірші показники забитих, пропущених і різниця голів у «Великого Бичкова» – 3:33 (проти 7:25 у «Кісви» та 12:27 у «Тернова»). Крім того «великобичківці» з 23 червня і до цього часу замикають таблицю.  

Матчі наступного 13 туру пройдуть у неділю 25 серпня. Найважче передбачити результат центрального поєдинку дня «Авангард» – «Говерла». Ясінці спробують взяти реванш за мінімальну поразку в першому колі – 1:2. Можливості на успіх перед початком цього двобою оцінюється як 50 на 50 %. Трохи вищі можливості здобути три залікові пункти у “Старта”, який поїде в гості до “Кісви”, однак для цього “золотаревцям” доведеться кинути в бій всі наявні на цей день сили. Набагато комфортніше буде “Вільхівцям”, які мають всі можливості здобути переконливу перемогу над “Копанею”. Приблизно такі ж позитивні перспективи очікують “Вишково”, яке в рідних стінах творитиме реванш за розгромну поразку в першому колі від “Карпат” – 0:3.

Можливі розгроми гостей в парах «Тячів» – «Верховина» та «Терново» – «Великий Бичків», де переможні амбіції господарів оцінюються як найвищі з поміж усіх поєдинків. Та як воно буде насправді, покажуть самі команди, які вийдуть на поле в неділю о 16.30.

12 тур
18 серпня, неділя:
«Кісва» – «Вільхівці» – 0:4, «Карпати» – «Терново» – 10:0, «Верховина» – «Авангард» – 3:1, «Копаня» – «Тячів» – 2:0, «Говерла» – «Вишково» – 4:0,   «Старт» – «Великий Бичків» – 3:0.

13 тур
25 серпня, неділя:
«Авангард» – «Говерла», «Кісва» – «Старт», «Вільхівці» – «Копаня», «Вишково» – «Карпати», «Тячів» – «Верховина», «Терново» – «Великий Бичків».

ТС: «Говерла» – 25, «Старт» – 24, «Вільхівці» – 22, «Карпати» – 20, «Копаня» – 20, «Вишково» – 18, «Авангард» – 17, «Тячів» – 17, «Терново» – 14, «Верховина»   – 14, «Кісва» – 8, «Великий Бичків» – 4.              
                                                                                                         

Євген Свищо

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття 1 ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат