Німці дадуть гроші на власну клініку Ужгородського національного університету

admin 20.08.2013 11:24 СОЦІО

Ректор Ужгородського національного університету, доктор технічних наук, професор Федір Ващук зустрівся із делегацією німецьких інвесторів, які готові вкласти кошти у формування сучасної медичної університетської клініки.

«Майже 30 % кафедр університету — кафедри медичного спрямування. А готувати сучасних лікарів на обладнанні та загалом у середовищі, наявному в університеті, на хорошому рівні досить важко. Ми відстали років на 20 за медичним забезпечення від усього світу та навіть від місцевих лікарень. Але нас виручали партнери, - каже проф. Ф. Ващук. - Спочатку усі домовленості про співпрацю існували на особистих зв’язках. Ось і зараз декан факультету здоров’я Олена Дуло посприяла обговоренню ідеї створення університетської клініки коштами інвестора».

Німецькі партнери вишу приїжджали до УжНУ вже тричі. Вони оглянули університетські будівлі та реальний стан справ у медичній галузі. Цього разу делегація привезла проект самої угоди. «Ми задоволені і з радістю приймаємо будь-які проекти, що будуть приносити користь університету, - прокоментував ректор. - Бренд університету допоможе інвестору зайти на медичний ринок краю, а університет отримає сучасну клінічну базу із новітнім обладнанням, в оновленні якого постійно буде зацікавлений сам інвестор. Медики УжНУ зможуть працювати ефективно, надаючи допомогу людям професійніше, ніж всі інші медичні заклади. Адже Німеччина у світі — номер один за якістю надання медичних послуг».

admin


За матеріалами сайту УжНУ

ТЕГИ : УжНУФедір ВащукклінікаЗакарпаттяУжгород

Коментарі :


20.08.2013 15:12 беркут

видитьміся шо німцю кидануть по повнуй програмі і будуть вни тікати з окраїни як у войні


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат