Чемпіонат Берегівщини. “Фенікс” та “Велика Бийгань” впевнено перемогли

Євген Свищо 16.08.2013 18:37 СПОРТ

У неділю 11 серпня відбулись матчі 11 туру чемпіонату Берегівського району з футболу.

У двох з чотирьох поєдинків зафіксовано несподівані результати, ковалями яких стали гості. Господарі цього дня були занадто гостинними до своїх опонентів, дозволивши тим здобути три перемоги. Одна з них взагалі не передбачалась, а рахунок іншої був аж занадто переконливим. Ще в одному протистоянні господарі здобули прогнозовану звитягу. Тур виявився незабивним – зафіксовано 9 точних влучань команд (2.25 голи за гру).

У центральному матчі туру «Артос» у рідних стінах несподівано легко віддав три пункти «Феніксу» з Бадалова – 0:3. Ця невдача стала для клубу з Гаті тільки другою домашньою поразкою в сезоні. Що стосується «Фенікса», то його справи в чемпіонаті, на відміну від кубка “Берег-Фест”, набагато кращі. «Крилаті» вдруге поспіль перемогли на виїзді з розгромним рахунком – попереднього разу в рамках 8 туру була розбита їх кривдниця по кубку «Дийда” – 4:0. “Фенікс” довів власну безпрограшну серію в першості, яку започаткував ще 28 квітня, до 10 матчів.

Значно більше боротьби було ще в одному принциповому двобої   між командами із другої половини турнірної таблиці – «Варами» та «Яношами». Обидві команди в цьому році “переможними зірками з неба” не захоплюються, а більше переймаються “мирськими нічиїми та поразками”. Серія виїзних програшів “Яношів” перед 11 туром складала 4 поєдинки поспіль із загальною різницею – 3:17, а найкращою їх грою на чужих полях є надрезультативна нічия в 3 турі з “Реметами” – 3:3. Їх звитяга в 1 турі над “Батьовом – 2:1 вважається прогнозованим результатом. Найкращим домашнім здобутком “Варів” є перемога в 9 турі над «Дийдою» – 2:1, а найгіршим – нищівна поразка в 7 турі від “Артоса” – 2:6. З огляду на такі рідкісні успіхи команд, можливості на перемогу оцінювались як 50 на 50 %. Найкраще з власним хвилюванням впорались «Яноші», які й вирвали три залікові бали – 1:0.

Набагато передбачуванішим виглядав інший двобій, який міг претендувати на статус центрального, у якому «Велика Бийгань» приймала «Гут». У цьому сезоні “Гут” на виїзді здобув тільки дві перемоги, програвши в інших трьох гостьових протистояннях. Найвдалішою була перемога 3 туру над “Артосом” – 2:1, а найневдалішою поразка в 10 турі від “Дийди” – 1:3. Що стосується їх опонентів, то вони здобули 6 поспіль домашніх перемог із загальною різницею – 26:2. Найяскравіше виглядає їх дебютна феєрична звитяга над “Феніксом” – 4:1. У підсумку так сталось, як і передбачалось: “Велика Бийгань” переграла “Гут” – 3:1.

Синхронно, як у кубку Берегівщини, так і в чемпіонаті здобуває сенсаційні звитяги «Дийда». В 11 турі клуб із Дідова гостював у селі Ремети. Не на користь “дийдівців” їх результати на полях суперників у чемпіонаті. Із поєдинків на полях суперників вони могли занести до свого активу хіба скромну перемогу 7 туру над “Батьовом” – 2:1, а в решті ігор програли. З кінця першого кола вболівальники Реміт перебували на певному піднесенні, бо стали свідками двох домашніх розгромів суперників їх улюбленцями – в 9 турі «Батьова» – 8:0 та в 10 турі «Варів» – 4:0. Та цього разу “круглий м'яч” вирішив спростувати прогнози і подарував мінімальну перемогу гостям – 1:0. Ще один поєдинок «Батьово» – «Шом», переможець якого не викликав сумнівів, перенесено.  

За наслідками туру в поточній таблиці не відбулось жодних змін. Лідерство з 4 серпня утримує «Фенікс», у якого найкращі показники забитих та різниця голів – 36:8 (проти 35:8 у «Великої Бийгані). «Шом» та «Вари» мають на одну гру менше за решту команд.

«Ремети» другий тур поспіль випереджають «Вари» за кращою різницею голів – 20:24 (проти 8:31 у конкурента). З 28 квітня і до сьогодні замикає таблицю «Батьово», у якого найменше забитих, найбільше пропущених та найгірша різниця голів – 5:44.

Матчі наступного 12 туру пройдуть у неділю 18 серпня. Найпринциповішим, з огляду на останні здобутки команд та майбутнє протистояння в півфіналі кубка, обіцяє стати поєдинок «Дийда» – «Велика Бийгань». Господарі, незважаючи на статус опонентів, спробують продовжити серію його виїзних поразок до трьох поспіль. Нагадаємо, що в 9 турі її розпочав “Шом”, а в 10 турі – продовжив “Фенікс”, які здобули мінімальні перемоги над “великобийганцями” – 1:0.

Дещо простіше буде конкуренту “Великої Бийгані” “Гуту”, який у сусідському дербі проти “Артоса”, має дещо кращі можливості на успіх. Стимулом для господарів до рішучих дій стане намагання перервати триматчеву серію власних поразок, найболючішою з яких є згадане вище фіаско 10 туру від “Дийди”.

У парі “Яноші” – “Ремети”, незважаючи на невдачу в кубку, фаворитом все ж вважаються господарі. Навіть повторна виїзна нічия “ремітчан” у чемпіонаті вважатиметься сенсацією.

Розгромом у ворота гостей обіцяє завершитись гра   «Шом» – «Вари». До сьогодні “варієвці” здобули єдине виїзне очко у грі з “Батьовом – 1:1. Цю мирову відносимо в пасив, а не в актив клубу з Варів. А от “Шом” у рідних стінах переважно здобував перемоги, найцінішою з яких є згадана вище звитяга над “Великою Бийганню”, і втратив тільки два пункти у матчі 7 туру з “Феніксом” – 2:2. Сам “Фенікс” зобов'язаний реабілітуватись, за невдачу в кубковому турнірі, результативною грою у найпрогнозованішому матчі чемпіонату проти “Батьова”. Початок матчів о 18.00.


11 тур
11 серпня, неділя:
«Артос» – «Бадалово» – 0:3, «Велика Бийгань» – «Гут» – 3:1, «Вари» – «Яноші» – 0:1, «Ремети» – «Дийда» – 0:1, «Батьово» – «Шом» перенесено.

12 тур
18 серпня, неділя:
«Дийда» – «Велика Бийгань», «Гут» – «Артос», «Шом» – «Вари»,«Яноші» – «Ремета», «Фенікс» – «Батьово».

ТС: «Бадалово» – 28, «Велика Бийгань» – 27, «Гут» – 21, «Шом» – 19, «Артос» – 18, «Дийда» – 15, «Яноші» – 13, «Ремети» – 7, «Вари» – 7, «Батьово» – 1.
                                                                                                   

Євген Свищо

ТЕГИ : Чемпіонат Берегівщини

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат