Боротись за Кубок «Берег-Фест» виявилось не по зубах крилатому птаху

Євген Свищо 16.08.2013 16:25 СПОРТ

Відбулись матчі ¼ кубка Берегівського району “Берег-Фест” 2013 року.

Перед першими поєдинками, які відбулись 7 серпня, гра “Фенікс” – “Дийда” не викликала особливого інтересу серед спортивної громадськості, так як у ній один із лідерів приймав середнячка. Місцеві були в очікуванні розгрому опонентів. “Бадалівці” в цьому році вдома не програвали. Єдиної поразки в чемпіонаті підопічні Томаша Снопчака зазнали ще 21 квітня від прямого конкурента за золото “Великої Бийгані” – 1:4. В домашніх поєдинках вони здобули 5 перемог поспіль із загальним рахунком – 16:2.

Найбільшими здобутками “Дийди” до цього були скромна виїзна перевага над відвертим аутсайдером “Батьовом” – 2:1 та бойові домашні звитяги над претендентами на бронзу   “Гутом” –3:1 і “Шомом” – 3:2. Не на користь підопічних Іштвана Гіді був і результат попередньої очної зустрічі   16 червня, коли   “Дийда” в рідних стінах була розтрощена “Бадаловом” – 0:4. Однак, будь-який кубковий розіграш цікавий своєю безкомпромісністю, що й підтвердила перша гра в Бадалові. За її підсумками гості здобули вольову сенсаційну перемогу над опонентами – 3:2. Цим самим вони перетворили повторний поєдинок для фаворита на центральну битву за виживання, у якій тим було необхідно забивати голи і залишати свої ворота недоторканними. Та доля півфінальної путівки 14 серпня була вирішена ще до перерви другого матчу. Відбивши всі наступальні потуги суперника, господарі на 33 хвилині вбили останній цвях у “дошку пошани” для фаворита. Захисники «Фенікса» залишили без нагляду у власному штрафному майданчику лідера атак «Дийди» Чобо Кеменя і той з кількох метрів вгатив м'яч повз спантеличеного Станіслава Трофіла – 1:0. У другому таймі гості залишились в меншості – другу жовту картку отримав один з лідерів команди Роланд Боднар. Максимум, на що спромоглись гості в другій половині, так це заробити пенальті, який не реалізував Микола Нодь. Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу господарів – 1:0, що за сумою двох поєдинків дало їм впевнену перемогу – 4:2.

Перед початком цієї стадії змагань фахівці називали центральним найнепередбачуванішим протистоянням пару претендентів на бронзові нагороди в районному чемпіонаті «Шом» – «Гут». Вдома “Шом” був фаворитом, однак у те що він розіб’є захист опонентів в друзки не могли повірити його власні фани. П'ять сухих голів у ворота гостей перетворили її гравців на невдах цього протистояння. Для господарів ця звитяга в поточному році стала дебютною перемогою з різницею в 5 голів, а перевагу в 3-4 голи вони здобували в іграх з відвертими аутсайдерами – “Батьовом” та “Варами”. До повного щастя, “Гут”, перед повторною грою кубка, зазнав повного фіаско у домашній грі чемпіонату проти пораненого “Фенікса” – 0:3.  

До честі гравців цієї самобутньої команди, вони знайшли в собі сили дати бій у майже безнадійному домашньому протистоянні і перемогли – 4:0, однак за сумою двох поєдинків вилетіли з Кубка “Берег-Фест” – 4:5.  

Досить несподівано завершився і перший матч у парі “Яноші” – “Ремети”. Гості до цього в чемпіонаті Берегівщини зазнали пять виїзних поразок поспіль із загальним рахунком – 4:12 і тому фахівці небезпідставно вважали найпрогнозованішою мінімальну перемогу “Яношів”. Команди по черзі виходили вперед і в підсумку “Яноші” в кінці ледь врятувались – 2:2. Після такого нокдауну вони не змогли відійти і в повторному поєдинку зазнали розгрому – 0:3. “Ремети” вдруге не будучи фаворитом пари впевнено пройшли до наступної стадії.

Ще в одній парі “Велика Бийгань” без надзусиль розбила першолігову “Гечу” із загальним рахунком – 9:0 (6:0 на виїзді та 3:0 вдома).

У півфіналі на нас очікують не менш напружені протистояння “Велика Бийгань” – “Дийда” та “Шом” – “Ремети”, у яких трохи більші можливості на проходження до фіналу мають перші команди.

¼ фіналу, перші матчі
7 серпня, середа:
«Фенікс» – “Дийда” –   2:3, “Шом” – “Гут”– 5:0, “Яноші” – “Ремети” – 2:2, “Геча” – “Велика Бийгань” – 0:6.

¼ фіналу, повторні матчі
14 серпня, середа:
“Дийда” – «Фенікс» –   1:0 (за сумою двох ігор – 4:2), “Гут” – “Шом” – 4:0 (4:5), “Ремети” – “Яноші” – 3:0 (5:2), “Велика Бийгань” – “Геча” – 3:0 (9:0).

Півфінали
21 та 28 серпня, середа:
“Велика Бийгань” – “Дийда”, “Шом” – “Ремети”.
                                                                                                   

Євген Свищо

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат