Російський банк заблокував   400 млн. євро на рахунку Балоги

17.08.2013 09:10 ПОЛІТИКА

Відразу кілька джерел повідомили сенсаційну новину про те, що швейцарський банк SLB заблокував належний Вікторові Ба­ло­зі рахунок на суму 400 млн. євро через неможливість довести легальність розміщених коштів. Тобто банк просто попросив довести, що гроші зароблені чесним шляхом.


Цю операцію пов’язують із тим, що в кінці 2011 року вказаний банк купив російський Сбербанк і називається він тепер Sberbank (Switzerland) AG, а діяльність установи контролює російська сторона. Як пише «Трибуна», це досить ризикований крок із боку російських власників банку, адже Швейцарія завжди славилася тим, що вміла берегти таємниці: гроші люблять тишу.

А сайт «Нове Закарпаття» переконує, що заблокування коштів на рахунку є справою Віктора Медведчука, який має зуб на Балогу. Як відомо, Медведчук є кумом президента Росії Путіна, а саме Путін призначає голову правління Сбербанку Росії.

Сайт «Нове Закарпаття» також повідомив, що через блокування коштів Балозі наразі не вдасться виїхати разом із родиною до Австрії на постійне місце проживання, бо грошей на це не вистачить.

Виникає резонне питання, яким чином Балога зібрав такий статок, адже офіційно в його щорічних деклараціях про доходи підсумкова цифра не перевищує і 100 тисяч гривень. Швидше за все, це «темні» гроші, які могли дістатися йому шляхом певних афер і значна частина з яких була «зароблена» під час перебування на посаді глави президентського секретаріату при Ющенкові. Тобто в той час, коли Балога міг реально допомогти хоч чимось Закарпаттю, він натомість наповнював власні засіки.

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат