Податкова підказує, що робити ужгородцям з їхніми перевищеними доходами

admin 14.08.2013 09:42 РАТУША

Як перейти на іншу групу платнику єдиного податку ІІ групи, якщо він в середині ІІІ кварталу перевищив допустимо граничний обсяг доходу для цієї групи?

ДПІ у м.Ужгороді ГУ Міндоходів у Закарпатській області звертає увагу, що відповідно до пункту 291.4 статті 291 Податкового кодексу України для суб’єктів господарювання, які перебувають на ІІ групі спрощеної системи оподаткування, встановлено граничний обсяг доходів, який дозволяє перебування на вказаній групі, в розмірі 1000000 грн. При перевищенні зазначеного обсягу доходів, такий платник єдиного податку зобов’язаний не пізніше 20 числа місяця наступного за календарним кварталом, у якому допущено таке перевищення (в даному випадку не пізніше 20 жовтня), подати до податкової інспекції заяву про внесення змін до Свідоцтва платника єдиного податку (обрати ІІІ або V групу), або відмовитись від застосування спрощеної системи оподаткування.

Третя або п’ята група таким платником єдиного податку буде застосовуватись починаючи із ІV кварталу 2013 року.

При поданні податкової декларації слід врахувати наступні моменти. Для платників єдиного податку ІІ групи встановлено звітний (податковий) період – календарний рік. Проте, при перевищенні граничного обсягу доходу, такий платник зобов’язаний відзвітуватися у термін, встановлений для квартального періоду, тобто протягом 40 календарних днів, що настають за кварталом у якому відбулося таке перевищення. При цьому в декларації за 9 місяців поточного року слід окремо відобразити обсяг :

доходу, що не перевищує 1000000 грн., та нарахувати податок за ставкою встановленою для ІІ групи єдиного податку;

доходу, що перевищує 1000000 грн. – за ставкою 15%.

admin


За матеріалами ДПІ в м. Ужгороді ГУ Міндоходів У Закарпатській області

ТЕГИ : податкиУжгородМіндоходів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат