Мільярд гривень надійшов до місцевих бюджетів Закарпаття завдяки трьом податкам

admin 23.01.2013 10:28 СОЦІО

Це податок на доходи фізичних осіб, плата за землю з громадян та єдиний податок.

Найбільшу частку надходжень до місцевих бюджетів становить податок на доходи фізичних осіб - 76%. Майже 896 мільйонів податку сплатили фізичні особи із доходів у вигляді зарплати, підприємницьких доходів, доходів від продажу рухомого та нерухомого майна, спадщини та подарунків.

Друге місце в наповненні місцевих бюджетів займає єдиний податок, який сплачують суб’єкти малого підприємництва. Частка цього податку зросла до 10% загальних надходжень казни місцевих громад. Нові правила адміністрування єдиного податку стали стимулом для зростання кількості спрощенців та надходжень від них. Так, «єдинщики» у 2012 році сплатили понад   112 млн. грн., з яких 90,8 млн. грн. сплатили фізичні особи - підприємці та 22,2 млн. грн. - юридичні особи. У порівнянні з 2011 роком сплата єдиного податку підприємцями зросла у 3 рази.

Від власників земельних ділянок та землекористувачів до місцевих бюджетів надійшло понад 20 млн. грн. земельного податку, що 2 млн. грн. більше, ніж у 2011 році.

З 2013 року додатковим джерелом надходжень місцевих бюджетів стане запроваджений податок на нерухоме майно - житлову нерухомість.

admin


За матеріалами управління оподаткування фізичних осіб ДПС у Закарпатській області

ТЕГИ : податкиЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат