Канадець подарував Ужгороду скульптуру мислителя (ФОТО)

admin 09.08.2013 11:46 СОЦІО

Канадський скульптор із закарпатським корінням подарував УжНУ скульптуру мислителя.


У контексті розвитку міжнародних зв’язків Ужгородського національного університету Ужгород отримав нову скульптуру – відомий художник і скульптор з Канади Сергій Можневський подарував університетові монумент, що символічно зображує мислителя. Саме під час візиту на американський континент делегація університету познайомилася із митцем, який родом – з Ужгорода.    
Сьогодні, 8 серпня, скульптуру урочисто презентували біля ректорату УжНУ. За однією з пропозицій, тут її і розмістять з часом на спеціальному постаменті. Адже будівля – під охороною, що захистить подарунок від вандалів, які пошкоджували вже не один пам’ятник в Ужгороді.  
Можливо, мислитель прикрасить і один із сквериків університету. Ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор Федір Ващук подякував скульптуру за подарунок та нагородив його почесною відзнакою УжНУ. За словами проф. Ф.Ващука, зв’язки з канадськими науковцями та митцями в університеті налагоджено з ініціативи директора Інституту економіки та міжнародних відносин Миколи Палінчака. Ректор висловив сподівання, що скульптура – не останнє підтвердження міцності та результативності такої співпраці.
Сам Сергій Можневський зауважив: «Цей подарунок є для мене чудовою нагодою подякувати місту, у якому виріс і сформувався як особистість».

admin


За матеріалами сайту УжНУ

ТЕГИ : Федір ВащукУжНУскульптура мислителя

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат