Податкова пробачить ужгородцям їхні помилки й дозволить виправитися

admin 09.08.2013 09:54 РАТУША

ДПІ у м. Ужгороді, звертає увагу Платників податків, що кожен має право подати уточнюючу звітність до початку планової документальної перевірки.

У разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності), платник податків самостійно виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації, він зобов'язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку. – ст. 50 Податкового Кодексу України.

Якщо платник податків отримав копію наказу про проведення документальної планової перевірки та письмове повідомлення із зазначенням дати проведення такої перевірки, то уточнюючі розрахунки він може подати до її початку.
 
  Під час проведення документальних планових та позапланових перевірок платник не має права подавати уточнюючі розрахунки до поданих ним раніше податкових декларацій за будь-який звітний (податковий) період з відповідного податку і збору, який перевіряється контролюючим органом.
    Працівники ДПІ у м.Ужгороді, нагадують, що про проведення документальної планової перевірки керівником відповідного органу Міндоходів приймається рішення, яке оформлюється наказом.
    Право на проведення документальної планової перевірки платника надається лише у випадку, коли йому не пізніше ніж за 10 календарних днів до дня проведення зазначеної перевірки вручено під розписку або надіслано рекомендованим листом з повідомленням про вручення копію наказу про проведення документальної планової перевірки. Разом з копією наказу повинно бути письмове повідомлення із зазначенням дати початку проведення такої перевірки.

admin


За матеріалами ДПІ в м. Ужгороді

ТЕГИ : дпіПодатковаУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат