Названі претенденти на звання найкращого футболіста Європи

admin 07.08.2013 11:50 СПОРТ

Фінальний тур голосування, за результатами якого визначиться переможець, пройде 29 серпня в Монако.


УЄФА опублікувала шорт-лист з трьох претендентів на нагороду найкращому футболістові Європи-2012/13, до якого увійшли Ліонель Мессі, Франк Рібері та Кріштіану Роналду. Зірка «Барселони» Мессі, вінгер «Баварії» Рібері та нападник «Реала» Роналду набрали найбільше число очок у голосуванні журналістів з усіх національних асоціацій УЄФА.

Мессі, в минулому сезоні ставши з «Барселоною» чемпіоном Іспанії, і забивши при цьому в «Примері» 46 голів, п'ять разів ставав кращим футболістом світу і три рази поспіль ставав володарем «Золотого м'яча».

Рібері допоміг «Баварії» завоювати чемпіонський титул, Кубок Німеччини і здолати у фіналі Ліги чемпіонів на «Уемблі» дортмундську «Боруссію».

Роналду з 12 голами став найкращим бомбардиром Ліги чемпіонов-2012/13.

Володарі місць з четвертого по десяте вже визначені за підсумками першого туру голосування, в якому кожен журналіст назвав п'ятьох футболістів. За перше місце гравець отримував п'ять очок, за друге - чотири, і так далі.

4 Арьєн Роббен (Нідерланди) - «Баварія» (57 очок)

5 Роберт Левандовські (Польща) - «Боруссія» Дортмунд (39)

6 Томас Мюллер (Німеччина) - «Баварія» (38)

7 Бастіан Швайнштайгер (Німеччина) - «Баварія» (32)

8 Гарет Бейл (Уеьлс) - «Тоттенхем» (24)

9 Златан Ібрагимович (Швеція) - «Парі Сен-Жермен» (14)

10 Робін ван Персі (Нідерланди) - «Манчестер Юнайтед» (10).

Фінальний тур голосування, за результатами якого визначиться переможець, пройде 29 серпня в Монако під час жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА. Журналісти за допомогою спеціальної електронної системи будуть в прямому ефірі голосувати за одного з трьох претендентів.

Відзначимо, що нагорода кращому футболісту Європи за версією УЄФА буде вручена втретє. У сезоні 2010/11 вона дісталася Ліонелю Мессі, а за підсумками кампанії 2011/12 лауреатом став Андрес Іньєста.

Максим Шпакович
newsradio.com.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат