На полонині Руна відсвяткували День ВДВ

admin 05.08.2013 18:31 ПОДІЇ

Традиційно святкові заходи до Дня високомобільних десантних військ Збройних Сил України Закарпатська обласна Спілка ветеранів війн (голова Михайло Куцкір) проводить на полонині Руна (висота 1482 метри над рівнем моря).

І цей рік не став винятком. Почалися святкові заходи в обласному центрі з покладання квітів полеглим бійцям до обеліску «Скорботна Мати». А далі активісти Закарпатського обласного осередку «Ніхто крім нас» з Ужгорода, Перечина, Сваляви, Берегова та інших населених пунктів краю на двох автобусах вирушили у напрямку Перечинського району. В районі села Лікіцари, змінивши комфортабельний транспорт на потужні вантажівки, попрямували до полонини. Дорога була непростою, але підйоми бетонкою   (збудованої колись військовими для власних потреб), трясучка й усі незручності компенсувалися казковими краєвидами та почуттям військового братства цих мужніх людей: за плечима більшості яких була служба у гарячих точках планети: Афганістан, Югославія, Ірак…  

«Полонина Руна вибрана не випадково, адже у 1944 році тут висаджувалися партизани-десантники: групи героя Радянського Союзу Олександра Тканко й Василя Русина, Володимира Хоменка та Василя Буянова.   Їх подвиг увіковічують три пам’ятні обеліски. У такі дні ми приходимо сюди, щоб віддати данину пам’яті загиблим героям. Також рік тому ми винайшли можливість й провели реконструкцію даних пам’ятників», - ділиться думками   голова Закарпатської обласної Спілки ветеранів війн Михайло Куцкір. До слова, саме з ініціативи активістів Спілки ветеранів війн такі заходи набули системного характеру.

Після покладання квітів до трьох обелісків, активістам руху були вручені грамоти, медалі та інші відзники. А далі до присутніх звернувся учасник бойових дій в Афганістані, десантник, котрий виховав не одне покоління цих мужніх людей, полковник у відставці Євген Головко. Він подякував організаторам за чудове свято й наголосив на важливості таких заходів для подальшого виховання підростаючого покоління.

Порадували усіх присутніх своїм виступом і молоді спортсмени з ужгородського Клубу хортингу   «Проспект»   (тренер – учасник бойових дій в Афганістані Михайло Куцкір). Разом з наставником вихованці провели показові виступи з бойового мистецтва.

На честь загиблих десантників у повітря злетіли голуби. А далі над полониною лунали пісні бардів та всі охочі смакували закарпатським бограчем…

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат