Дружба через шантаж

02.08.2013 19:38 ПОЛІТИКА

Путін ставить на Медведчука і розгорнув проти України інформаційну війну.

До України приїжджав російський президент Путін. Це був доволі нахабний візит із відповідною поведінкою. Янукович і Путін зустрілися з 50-хвилинним запізненням і привітали один одного зі святом Хрещення Київської Русі. Загалом зустріч Путіна і Януковича тривала не більше 15 хвилин. Янукович подякував Путіну за приїзд на святкування. Президент зазначив, що значимість хрещення Київської Русі величезна.

У свою чергу Путін сказав: «Це дійсно наше спільне велике свято, яке нагадує нам про нашу спільну єдність, говорить про наші спільні корені, нагадує про те, що нами дуже багато було зроблено в попередні століття разом і що ми разом досягли видатних результатів у облаштуванні нашої, тоді ще спільної вітчизни, у розвитку наших територій, наших країн. Сьогодні ситуація інша, але ми сповнені рішучості разом працювати, спираючись на все те, що було зроблено нашими попередниками». Тобто через слово повторював слова «разом», «спільно», «єдність», натякаючи, що Україна повинна бути в обіймах Росії й навіть не дивитися в бік Заходу.

Символічно, що Путін приїхав на круглий стіл, організований лідером громадського руху «Український вибір» Віктором Медведчуком. Питання, які обговорювалися на круглому столі були такими: чи близькі українському суспільству «європейські цінності», які нав’язуються єврочиновниками, або ж українці виступають за збереження і утвердження споконвічних православно-слов’янських духовних орієнтирів, засад і традицій. Тобто Путін дав зрозуміти Януковичу, що краще проведе приємно час у товаристві свого кума Медведчука і послухає приємні його вуху промови про російсько-українську єдність.

Відкриваючи захід, Медведчук не став приховувати, що розмова піде не стільки про релігію, скільки про переваги вступу України до МС. «2013 рік може стати визначальним. Перед нами стоїть дилема — з одного боку Митний союз і повноправне членство в ньому, економічно вигідне для України. З іншого — Зона вільної торгівлі та Угода про асоціацію з Євросоюзом, яка, за розрахунками наших експертів, означатиме продовження кризи нашої економіки протягом найближчих років», — заявив він.

У свою чергу Путін сказав: «Безумовно, ми розуміємо сьогоднішні реалії, є і український народ, і білоруський, й інші народи, ми з повагою ставимося до всієї цієї спадщини, але в основі лежать, безумовно, наші спільні духовні цінності, які роблять нас єдиним народом».

До речі, Янукович на зустрічі з Путіним навіть не натякав на те, що готовий вести Україну в російсько-білоруський Митний союз. Це розсердило Путіна, бо відразу ж розпочався новий виток економічної війни проти України. Росія заборонила ввезення з України солодощів, після чого Україна почала втрачати понад 10 млн. грн. щодня. А згодом Росія оголосила, що введе заборону і на наші вироби з борошна.

Як відомо, незабаром у Вільнюсі Україна може підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом і це просто бісить КДБіста Путіна. Майже вся ідеологічна машина Росії почала працювати на створення негативного образу України.

Як пише у своєму блозі на сайті «Українська правда» наш земляк із Ужгорода, а нині керівник Аналітичної групи імені Григорія Сковороди (Київ) Валерій Кучерук, Путін, який свого часу отримав в Інтернет-спільноті прізвисько Краб, разом зі своїми «бойовими крабами» не стомлюється доводити світу, що Україну навіть у далекій перспективі таки не варто розглядати як частину Європи.

Протягом останніх місяців у Україні та світі відбувся ряд подій, які серйозно дискредитують як нашу країну загалом, так і її громадян зокрема. Всі ці події об’єднують спільні риси: вони актуалізувалися напередодні Вільнюського саміту Україна—ЄС, де ми все ще маємо шанси підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Зрештою, перебіг цих подій свідчить: їхня мета — створити негативний імідж українців у світі, що, за задумом організаторів, мало би призвести до провалу євроінтеграційних перспектив України та навернути її в обійми «братніх» народів із Митного союзу. Чи то пак — повернути в новий СРСР.

Кучерук згадує недавню історію про звернення українських нардепів зі зрадницьким листом до поляків визнати Волинську трагедію геноцидом із боку українців проти поляків і потім випадок із киданням яйця в президента Польщі Броніслава Коморовського під час його візиту в Україну для вшанування жертв Волинської трагедії. Як виявилося, якийсь хлопчик із Запоріжжя з символікою «Свободи» на рюкзаку розчавив яйце на піджаку Коморовського. Інцидент так само жваво й очікувано обговорювався в європейських ЗМІ і не менш очікувано вже вкотре виставив українців перед Європою повними дебілами й ідіотами. Щоправда, пізніше виявилося, що яйцевласник не має стосунку до «Свободи», а належить до антифашистської організації «Слов’янська гвардія», яку пов’язують із іншим представником п’ятої колони Кремля в Україні — кумом Путіна.

А ОСЬ ЩЕ КІЛЬКА ФАКТІВ:

19 липня стало відомо, що британська поліція заарештувала двох українців за звинуваченнями в тероризмі після вибухів у двох мечетях у центральній Англії. Ефект інформаційної бомби: про подію, аж надто схожу за стилем на методи роботи НКВС із дискредитації УПА, говорять практично всі світові ЗМІ. Про українців, зрозуміло, в негативному контексті. І дійсно: ви давно бачили українців-терористів, що воюють проти мусульман?

22 липня стало відомо, що політики польської партії «Солідарна Польща» хочуть, щоб Європарламент ушанував 70-ту річницю Волинської трагедії відповідною резолюцією й хвилиною мовчання. Звісно, в нас нема підстав стверджувати, що члени правої польської партії є агентами Кремля, але є всі підстави бути впевненими, що стратеги російських спецслужб завжди вміли грати на амбіціях та протиріччях політиків у різних країнах. А стоси архівів, що їх мають у своєму розпорядженні правонаступники КДБ, дозволяють упевнено розмовляти не те що з діячами, але навіть із нащадками будь-яких політичних діячів країн Східної Європи.

Результат: про продовження скандалу зі зверненням українських депутатів до польських із проханням зганьбити українців говорить уся Європа. Українці, звісно, знову зображені в негативному аспекті.

Того ж 22 липня на весь світ стало відомо про полонення судна Etel з українськими моряками, захопленого невідомими в лівійському місті Бенгазі. За інформацією оператора судна, крім вимог віддати їм якісь гроші за автомобілі, «бандити протестують проти недружніх дій України щодо Лівії. Результат: українці в негативному контексті згадуються в усіх новинах.

24 липня стало відомо, що Спеціалізований міжрайонний військовий суд у кримінальних справах Алмати засудив співробітників «Укрспецекспорту» Олександра Школяренка та Олександра Хрульова до шести років ув’язнення за хабар. «Громадяни України визнані винними за статтею 312, частина 5 — давання хабара в особливо великому розмірі, за що дістали по шість років позбавлення волі в колонії суворого режиму з конфіскацією майна», — йдеться в повідомленні. Ще один штрих до портрета українців за кордоном, який, очевидно, готувався завчасно з допомогою партнерів Путіна по Митному союзу.

Ну й нарешті.

Того ж дня в Єгипті затримали українця з посвідченням «моджахед Сирії»!

Цитуємо повідомлення з інформстрічок повністю: «У ЗМІ з’явилася інформація, що сили безпеки Єгипту затримали в курортному місті Шарм-Еш-Шейх на Червоному морі громадянина України, в якого при обшуку було виявлено «посвідчення моджахеда Сирії».

Це тільки найбільш знакові повідомлення про безчинства «терористів-українців» та «українців-покидьків» за кордоном і на власній батьківщині. Збіг усіх цих подій та навіть віртуальних повідомлень про них у часі та просторі не може бути випадковістю. Це робота потужної пропагандистської машини Росії, яка не має наміру відпускати нас до Європи.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат