Мешканці гуртожитку на Богомольця знову написали Чубірку. Нагадують про родичів – його і Трикура

admin 01.08.2013 10:13 РАТУША

«7 Днів» знову отримав гнівного листа мешканців гуртожитку по вул. Богомольця, 20 в Ужгороді. Нагадаємо: на початку липня обурені люди через ЗМІ апелювали до депутата Закарпатської обласної ради Володимира Чубірка, котрий, йшлося в листі, намагається позбавити їх житла.

Після не надто успішних намагань Чубірка заперечити свою причетність до цього, у листі-2 депутату нагадали, що і він, і його колега Віктор Трикур ввели в структури, дотичні до гуртожитку, своїх родичів та знайомих. Публікуємо лист без редакторських втручань. А також наводимо копію дуже цікавого договору про придбання Володимиром Чубірком акцій ВАТ «Ужгородхліб» та 103 підписи мешканців гуртожитку.

        "Відкритий лист депутату Закарпатської обласної ради,

члену виконавчого комітету Ужгородської міської ради

                      Чубірко В.В.

  Шановний Володимиру Володимировичу!

Отримавши лист-відповідь на наш відкритий лист, вимушені ще раз звертатися до Вас, оскільки факти, викладені у Вашому листі надмірно перекручені, надумані, безпідставні та голослівні.

Відповідно до ст. 2 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» депутат місцевої ради як представник інтересів територіальної громади, виборців свого виборчого округу зобов'язаний виражати і захищати інтереси відповідної територіальної громади та її частини - виборців свого виборчого округу, виконувати їх доручення в межах своїх повноважень, наданих законом, брати активну участь у здійсненні місцевого самоврядування.

Згідно ст. 8   цього Закону депутат місцевої, в тому числі, обласної,   ради як представник інтересів територіальної громади, виборців свого виборчого округу та член ради, здійснюючи депутатські повноваження, повинен дотримуватися таких правил депутатської етики:

1) керуватися загальнодержавними інтересами та інтересами територіальної громади;

2) не використовувати депутатський мандат в особистих інтересах чи в корисливих цілях;

3) керуватися у своїй діяльності та поведінці загальновизнаними принципами порядності, честі і гідності;

4) не допускати образливих висловлювань, не використовувати у публічних виступах недостовірні або неперевірені відомості стосовно органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ і організацій, їх керівників та інших посадових чи службових осіб, депутатських груп, фракцій, окремих депутатів місцевих рад;

5) не приймати будь-яких гонорарів, подарунків, не отримувати винагород безпосередньо чи опосередковано за дії, пов'язані зі здійсненням ним депутатських повноважень.

Чого ж тоді Ви, посилаючись на те, що являєтесь депутатом обласної ради та членом виконавчого комітету Ужгородської міської ради, відповідаєте нам виключно на недостовірних, неперевірених та явно надуманих відомостях, наданих ТзДВ «Ужгородхліб»?! Абсолютно, в кращому випадку, незрозумілою є така однобічність.

Адже, у відкритому листі до Вас, навіть якщо Вам не було відомо, ми зазначали, що з 2010 року гуртожиток по вул. Богомольця, 20 в м. Ужгороді являється власністю територіальної громади міста Ужгород в особі Ужгородської міської ради. Тоді чого депутатське звернення Ви направляли не власнику гуртожитку, а ТзДВ «Ужгородхліб».

Це пояснюється, знов-таки, не бажанням визнавати наших прав на житло, опосередкованому сприянні даному товариству в отриманні нашого житла у будь-який спосіб, навіть не передбачений законодавством.

Вельмишановний пане Володимиру, навіщо Ви знову вводите в оману членів жителів даного будинку в оману, стверджуючи, що не маєте відношення до даного житлового будинку, чого ж не скажете правду, що відповідно до Договору від 01.04.2011 року   Ви особисто придбали за власні кошти Вашій колишній жінці – Чубірко Наталії Василівні, частку в статутному капіталі ТзДВ «Ужгородхліб» у розмірі 12,195 % вартістю 1 431 986, 22 грн., в обмін на її вихід зі складу засновників ТОВ «Ресурс – Сервіс 2007» з відступленням належної їй частки в статутному капіталі у розмірі 1250000, 00 грн., що становило 50 % статутного капіталу на користь Обіцького Анатолія Федоровича.

Слід зазначити, що дана частка при розподілі спільного майна ТзДВ «Ужгородхліб» при розподілі майна присуджена Чубірко Н.В., яка згідно Звіту про оцінку, включає в себе будівлю гуртожитку по вул. Богомольця, 20 в м. Ужгороді.

Пан Обіцький А.Ф. являється Вашим, як в Закарпатті говорять, шовгором, тобто чоловіком Вашої двоюрідної сестри та одним із засновників ТзДВ «Ужгородхліб».

Крім того, засновниками ТзДВ «Ужгородхліб» являються:

-   ПП «Граніт – 3000» - директор Пуга М.Ю. – бухгалтер фірм, які належать Вам на праві приватної власності;

-   ПП «Ресурс – Сервіс 200» - директор Сегедій В.М. – водій та довірена особа Трикура Віктора Федоровича – Вашого однопартійця парії «Єдиний центр»

-   Боднар В.В. – родич Трикура В.Ф.;

-   Обіцький А.Ф. – чоловік Вашої сестри;

-   Чубірко Н.В. – Ваша колишня дружина.

Голова правління ТзДВ «Ужгородхліб» - Щербан Н.М. – головний бухгалтер   ТОВ "Закарпатськеобласне агенство із залучення інвестицій та господарського розвитку територій"- генеральний директор якого Трикур В.Ф.

Вкрай необхідно зазначити, що навіть на Статуті ТзДВ «Ужгородхліб» в переліку засновників стоїть Ваш підпис, а не колишньої дружини Чубірко Наталії Василівни.

Тобто, навіть не опосередковано, Пане Володимиру, Ви маєте відношення до ТзДВ «Ужгородхліб».

Відповідно до ч. 2 ст. 7 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції»   особам, уповноваженим на виконання функцій органів місцевого самоврядування, забороняється: в т.ч., входити до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку.

Ваші ж посилання на твердження ТзДВ «Ужгородхліб» щодо не заперечення передачі житлових приміщень до комунальної власності міста, що найменше, не відповідають дійсності.

Так, на загальних зборах ВАТ „Ужгородхліб" 30.06.09р. прийнято рішення, що оформлено протоколом №11, яким, зокрема, вирішено надати мешканцям будівлі по вул. Бічна, 5 площі для проживання по вул. Богомольця, 20 та надано дозвіл на передачу гуртожитку по вул. Богомольця, 20 у м. Ужгороді у відповідності до Закону України „Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" в комунальну власність м. Ужгород за умови остаточного розрахунку за спожиті комунальні послуги.

Однак, включаючи дані питання до порядку денного, ВАТ «Ужгородхліб», начебто, перший раз проводив загальні збори акціонерів і випадково забув повідомити належним чином, тобто як передбачено його статутом, одного з акціонерів про дату проведення загальних зборів, що стало формальною підставою для визнання недійсним рішення загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства „Ужгородхліб”, оформлене протоколом № 11 від 30.06.2009 року рішенням господарського суду Закарпатської області від 16.12.2009 р. по справі № 3/74.

Що ж подальшому створювало перешкоди ВАТ «Ужгородхліб» оголосити позачергові загальні збори, у відповідності до статуту повідомити всіх акціонерів про дату їх проведення та прийняти законне рішення про передачу гуртожитку до комунальної власності?!

Так ні, ВАТ «Ужгородхліб» наголошуємо саме ВАТ «Ужгородхліб», (а не БК «Престиж», як Ви стверджуєте в своєму листі) на початку квітня 2010 року подає позовну заяву до Ужгородської міської ради, КП «БТІ м. Ужгорода», виконавчого комітету Ужгородської міської ради, за участю ІІІ осіб – Будинкового комітету «Престиж», РВ ФДМУ по Закарпатській області про визнання його права власності на гуртожиток по вул. Богомольця, 20 в м. Ужгороді та зобов'язання КП "Бюро технічної інвентаризації м. Ужгорода" провести державну реєстрацію цього права.

Дана справа розглядалась судами неодноразово і тільки рішенням господарського суду Закарпатської області від 11.06.2012. по справі № 16/42, залишеним в силі Постановою Львівського апеляційного господарського суду від 19.09.2012. в позові ТзДВ "Ужгородхліб" про визнання права власності на гуртожиток по вул. Богомольця, 20 в м. Ужгороді відмовлено повністю.

Тобто, з наведеного явно видно хто саме затягує справи до судів, але явно не БК «Престиж».

Крім того, Рішенням Ужгородської міської ради від 10.04.09 №1048 надано дозвіл на створення органу самоорганізації населення-будинкового комітету „Престиж" та визначено, що орган самоорганізації населення - будинковий комітет „Престиж" у м. Ужгород діє в межах території будинку №20 по вул. Богомольця, 20.

Рішенням Ужгородської міської ради від 09.12.09 №371 створено комісію щодо прийняття-передачі гуртожитку по вул. Богомольця, 20 у м. Ужгороді, якою 04.01.10р. проведено обстеження гуртожитку до складу якої включено голову правління Щербан Н.М. Чого ж, у випадку такого неймовірного бажання передати даний гуртожиток до комунальної власності та як Ви зазначаєте «не заперечення ВАТ «Ужгородхліб» проти передачі до комунальної власності», голова правління ігнорувала роботу даної комісії?! Чого ж Ви не говорите про це?!

Однак, є Бог на світі, і гуртожиток був прийнятий в установленому законом порядку до комунальної власності.

Нагадуємо, що прийнято та передано в оперативне управління БК «Престиж» виключно житлові приміщення, а саме будівля літ. А-5 загальною площею 3167, 1 кв. м., а тому Ваша заява, що «дії керівників БК «Престиж» вмотивовані їх бажанням контролювати нежитлові приміщення гуртожитку (приміщення пекарні) з подальшим використанням їх в особистих цілях» є абсурдним, вигаданим та таким, що порочить честь, гідність та ділову репутацію як голови, так і членів БК «Престиж».

Крім того, мешканці будинку власними підписами засвідчили правомірність дій БК «Престиж», зокрема надаємо підтвердження про повне погодження дій керівництва БК «Престиж» мешканців 47 квартир, з декількох квартир люди виїхали на відпочинок, однак усно повністю також підпримуюють дії БК, а в п'яти квартирах «живуть» Ваші знайомі, які мали борги перед ВАТ «Ужгородхліб» в сумі 46 000грн., які оплачені не ними, а мешканцями будинку коштами, отриманими в кредит для погашення цього боргу (за Вашими умовами). Також в будинку проживає 55 неповнолітніх дітей.

Будівля ж літ. А-1 (приміщення пекарні) стоїть і руйнується. Велике прохання, беріть її, робіть реконструкцію та вводьте в установленому законом порядку в експлуатацію.

Пане Чубірко!   Черговий раз звертаємося до Вас з вимогою діяти виключно в інтересах територіальної громади міста Ужгорода та області фактично, а не на папері.



Мешканці будинку по вул. Богомольця,   20 в м. Ужгороді».

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат