Закарпатська прокуратура передала найбільше   обвинувальних актів до суду

Людмила Федоришина, фото автора 26.07.2013 17:38 ПОДІЇ

Серед них 8 стосовно працівників органів внутрішніх справ.

З початку року серед обвинувальних актів, переданих до суду органами прокуратури області, не було жодного факту виправдання особи. Про це під час своєї першої прес-конференції на посаді прокурора Закарпатської області повідомив Володимир Корбань.

Загалом за 6 місяців слідчим вдалося завершити 114 кримінальних проваджень, це 60 % від усіх розслідуваних. Кількість обвинувальних актів, направлених прокуратурою до суду, є найкращим показником у державі і складає 33 акти. Обвинувальні акти стосуються кримінальних правопорушень, вчинених у бюджетній сфері, а також лісовій галузі, за ознаками корупції тощо. Цього року прокуратура передала до суду також 8 обвинувальних актів стосовно співробітників органів внутрішніх справ та два стосовно працівників податкової служби.

Володимир Корбань також відзначив особливо прискіпливе ставлення закарпатської прокуратури до корупційних діянь. Відтак із початку року вже порушено і розпочато розслідування у 50 кримінальних провадженнях стосовно одержання хабарів. За підозрою в корупційних злочинах затримано 21 особу, стосовно 18 з них внесено клопотання про обрання запобіжного заходу — тримання під вартою.

Що стосується звернень громадян, то, за словами прокурора, у 2013 році з письмовими зверненнями до органів прокуратури звернулися 4 300 громадян. Задоволено майже кожне третє звернення стосовно порушення законів у сфері оплати праці. Скарги, які надходять до прокуратури з питань досудового розслідування, у більшості випадків стосуються дій і рішень слідчих органів внутрішніх справ.

Коментуючи питання щодо тунелю через словацький кордон, справа про який перебуває в суді, головний прокурор області переконаний, що рішення буде винесене достатньо законне, оскільки справа набула чималого розголосу і резонансу.


Читайте також:
Закарпаття з новим прокурором

Людмила Федоришина, фото автора

ТЕГИ : Володимир Корбань

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат