Юнацька першість Іршавщини. “Заріччя” та “Гребля” пішли у відрив

Євген Свищо 26.07.2013 15:04 СПОРТ

У неділю 21 липня відбулись матчі 11 туру юнацької першості Іршавщини з футболу. Господарі виявились напрочуд гостинними і здобули тільки дві перемоги, зазнавши трьох поразок. У двох іграх місцеві фани були змушені ковтати “валідол” після невдалих дій своїх улюбленців. Ще один двобій завершився передбачуваною мировою. У підсумку в 6 матчах було забито 20 голів (3.3 голи за гру).

У одному з центральних поєдинків «Білки» досить несподівано зазнали дебютної домашньої поразки в сезоні, поступившись «Загаттю» – 1:2. Для «загатців» ця перемога стала вже другим виїзним успіхом поспіль – в 9 турі ними вони здобули аналогічну вольову перевагу над «Осоєм – 3:2.

У іншому, не менш принциповому протистоянні «Кушниця» на очах у своїх фанів зіграла в прогнозовану бойову нічию з «Доробратовом» – 1:1. Цією мировою господарі довели власну безпрограшну серію, яка розпочалась ще 9 червня, до семи ігор поспіль.  

Ще в одному матчі «Заріччя» без надзусиль здобуло четверту поспіль домашню перемогу в сезоні з гандикапом у три і більше голів, перемігши «Осій» – 3:0. До цього «зарічанці» в 5 та 7 турах спокійно розібрались із скромними «Приборжавським» та «Дубрівкою» з однаковими рахунками – 4:0 та в 9 турі розбили захист потужної «доробратівської машини» – 3:0.    

«Осійці» зазнають другої поспіль виїзної поразки з великим рахунком. Попереднього разу вони, в рамках 8 туру, поступились у Доробратові – 0:3.

Головна сенсація туру сталась у Сільці, де місцева команда, будучи одним із фаворитів турніру, приймала «Ільницю», яка поки «зірок з неба не ловить» і балансує між 5 та 9 місцями. Перед цим туром вони якраз були на найнижчій точці цього переміщення. Натомість «Сільце» в останніх трьох домашніх поєдинках здобуло максимум очок і перебувало на відстані двох перемог від лідера. Та все ж цього разу спрацювало правило, у якому «порядок б'є клас», а не навпаки. «Ільниця» безжально нокаутувала фаворита у його ж «лігві» – 4:2. Цим успіхом юні земляки Віктора Пасулька перервали власну чотириматчеву безвиграшну серію, яка розпочалась 23 червня.

Не мав проблем із своїм суперником інший фаворит – «Гребля». Вона на виїзді закруглила безвиграшну серію «Чорного Потока» до 10 матчів поспіль, зробивши це з хорошим запасом міцності – 3:0. Як не дивно, та це тільки друга перемога цієї самобутньої команди з берегів   річки Боржава, у якій їх перевага досягала 3 і більше голів. Попередня така сталась ще 26 травня, коли «греблянці» на виїзді нокаутували «Доробратово» – 5:1. А от для їх суперника це вже шоста поразка з таким відчутним рахунком, майже 70 % з яких стались на домашньому стадіоні.

Значно більше боротьби ми очікували від пари «Негрово» – «Дубрівка», а отримали розгром у ворота гостей – 3:0. Цим результатом «дубрівці» довели власну серію виїзних поразок до п'яти поспіль. У поточній таблиці стались відчутні зміни у її середині. Лідерство з 30 червня утримує «Заріччя», у якого найкращі показники забитих, пропущених та різниця голів – 25:2 (проти 23:9 у “Греблі” та 11:8 у «Загаття»). Найгірша кількість забитих, пропущених та різниця м'ячів у «Чорного Потоку” – 7:31 (проти 7:21 у «Приборжавського). Крім того «чорнопотічні» з початку чемпіонату і до сьогодні замикають таблицю. Винятком є два тижні, з 26 травня до 9 червня, коли останньою була “Кушниця”.

Найбільшого прогресу за тиждень досягло “Негрово”, яке піднялось на два місця вгору. Заради справедливості слід відзначити, що “негрівці” випередили “Дубрівку” тільки за рахунок трохи кращої різниці голів – 14:17 (проти 9:13 у конкурента по позиції). По одному кроку вверх зробили “Загаття” та “Ільниця”. Цим локальним підйомом “ільничанці” зупинили свій поступовий рух на дно, під час якого, в терміні від 7 до 10 туру, вони опустились із 5 на 9 місце. Що ж стосується “загатців”, то вони залишились позаду “Білок” тільки після врахування показника перемог – 3 (проти 4 у конкурента). За рахунок трохи кращої різниці м'ячів продовжує тримати позаду себе конкурента “Доробратово” – 21:17 (проти 18:15 у “Кушниці”). Цим самим воно призупинило рух нагору “кушницьких майстрів шкіряного мяча”, які з 9 червня до 14 липня поступово піднялись на п'ять позицій вгору.

Найбільшим невдахою останнього туру стала «Дубрівка», яка, після тижневого перебування на найвищій для себе сьомій сходинці, полетіла на три місця вниз. Один крок назад зробив також «Осій», який востаннє був на таких низьких позиціях ще на старті першості.  

Матчі наступного 12 туру пройдуть у неділю 28 липня. Центральним стане поєдинок «Доробратово» – «Сільце», підсумок якого дуже важко передбачити. Трохи кращими виглядають можливості досягти позитивного результату у господарів. Не менш принциповим стане двобій «Загаття» – «Кушниця». У цьому матчі господарі напевне доведуть свою нічийну домашню серію до 6 поспіль.

У сусідському принциповому дербі між «Осоєм» та «Білками» трохи кращі можливості перемогти мають гості, а в парі «Ільниця» – «Негрово» – господарі. У матчах «Гребля» – «Приборжавське» та «Дубрівка» – «Чорний Потік» господарі виглядають безумовними фаворитами з хорошими можливостями досягти розгрому суперника. Їх опоненти зроблять справжню сенсацію навіть у тому разі, якщо зможуть вивезти додому хоча б один підсумковий бал. Однак, у якому настрої команди зустрінуть недільні сутінки залежить тільки від них самих. Початок ігор о 15.30.

11 тур
21 липня, неділя:
«Заріччя» – «Осій» 3:0, «Білки» – «Загаття» 1:2, «Кушниця» – «Доробратово» 1:1, «Сільце» – «Ільниця» 2:4, «Негрово» – «Дубрівка» 3:0, «Чорний Потік» – «Гребля» 0:3.

12 тур
28 липня, неділя:
Дубрівка» – «Чорний Потік», «Ільниця» – «Негрово», «Доробратово» – «Сільце», «Загаття» – «Кушниця», «Осій» – «Білки», «Гребля» – «Приборжавське».

ТС: «Заріччя» – 28, «Гребля» – 26, «Сільце» – 19, «Доробратово» – 15, «Кушниця» – 15, «Білки» – 14, «Загаття» – 14, «Ільниця» – 13, «Негрово» – 11, «Дубрівка» – 11, «Осій» – 10, «Приборжавське» – 6, «Чорний Потік» – 2.
                                                                                                   

Євген Свищо

ТЕГИ : Юнацька першість Іршавщини

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат