Мешканці міста просять прокуратуру з’ясувати, чи законне будівництво на Минайській, 16

26.07.2013 14:13 РАТУША

Ужгородці вкотре стали свідками захоплення зеленої зони, на якій розпочато будівництво. Йдеться про землі загального користування на Минайській, 16, де огороджено земельну ділянку площею близько 90 кв. м й викопано траншею під фундамент завглибшки 1 метр.

За припущеннями мешканців, вочевидь тут планується збудувати ще один шинок. Мешканцям, які звернулися до забудовника, не показали жодних дозвільних документів. На місці будівництва відсутня будь-яка інформація, яку, згідно з правилами, слід розміщувати на інформаційному стенді на будівельному майданчику в доступному для огляду місці.

Інспекція ДАБК Закарпатської області, муніципальна міліція Ужгорода, як завжди буває в подібних ситуаціях, відсторонилися. Хоча саме на муніципальну міліцію покладені особливі повноваження щодо благоустрою в місті.

Так, згідно з рішенням міської ради «Про порядок видачі дозволів на проведення земляних робіт на території м. Ужгорода», обов’язковим є отримання дозволу на проведення земляних робіт, а контроль за його виконанням покладено на муніципальну міліцію. Тобто у випадку самовільного захоплення території вона зобов’язана скласти про це принаймні протокол і діяти далі відповідно до законодавства.

Нагадаємо, що до до об’єктів благоустрою належать території загального користування, як це є у даному випадку, вулиці, дороги, провулки тощо.

Дописувачі сподіваються на те, що прокуратура також здійснює контроль за дотриманням законності й такими структурами, як інспекція ДАБК і муніципальна міліція, й припинить самовільне будівництво на захопленій території загального користування.

Коментарі :


30.07.2013 22:14 беркут

прблема наша, що ми на такі дії влади або бариг кричемо ганьба і небільше. я вірю шо скоро все зміниться і такі керівники з баригами будуть на вісілиці!


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат