Ректор УжНУ Ващук зі своєї кишені заплатить за оновлений сквер біля ректорату

admin 25.07.2013 10:11 СОЦІО

УжНУ оголосив конкурс на проект облаштування скверу святої Тетяни – покровительки студентства.


Занедбаний скверик між будівлею Закарпатської ОДА та ректорату УжНУ (раніше – будівля економічного факультету) отримає нове життя. Згідно з рішенням Ужгородської міської ради – у відповідь на клопотання університету – Партерний сквер передадуть на утримання і для обслуговування території Ужгородському національному університету.

Як відомо, керівництвом університету вже здійснено облаштування цілого ряду університетських приміщень. Тож і сквер незабаром стане одним з презентабельних університетських об’єктів та улюбленим місцем відпочинку студентів – як у провідних університетах світу.


Проректора УжНУ затримали на хабарі - 43 тисячі гривень - детальніше тут

Для врахування усіх пропозицій громадськості і професіоналів та визначення найкращої з-поміж них ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор Федір Ващук оголосив конкурс на проект облаштування скверу. Переможець отримає і суттєву фінансову винагороду від ректора проф. Федора Ващука та куратора проекту – проректора УжНУ проф. Юрія Перести.
Водночас, розробляючи проект, слід врахувати основні умови – дотримуватися Положення по парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення, зберегти наявні конструкції, а також – відповідно до світових тенденцій облаштування парків – врахувати місце розташування доріжок, прокладених просто за слідами людей. Таким чином, доріжки прокладуть не тільки згідно із планом території, а і відповідно до пріоритетів самих ужгородців – там, де пішоходи вже звикли прогулюватися сквериком. Площа скверу – 0,92 га.
Крім того, проект повинен враховувати побажання щодо влаштування у скверику амфітеатру. Наразі – наявні залишки фундаменту. У майбутньому в ньому організовуватимуть заходи студентського дозвілля).

До слова, наказом ректора18 липняпризначено комісію з розгляду проектів, до складу якої увійшли науковці УжНУ, представники мерії, студентського самоврядування та журналісти, які й визначать кращий проект.
Конкурс триватиме до 1 вересня. Пропозиції слід надсилати за адресою: ректорат УжНУ, пл. Народна, 3, м. Ужгород 88000 з поміткою.

admin


За матеріалами сайту УжНУ

ТЕГИ : Федір ВащукУжНУУжгородЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат