Ужгородець просить владу заборонити рух велосипедистів у Боздоському парку

Rionews, фото Я. Немеша 24.07.2013 09:57 РАТУША

"Останнім часом все більше говорять про права велосипедистів і необхідність облаштування спеціальних впорядкованих доріжок для них, але, напевно, в місці наймасовішого скупчення ужгородців під час вихідних та літніх днів у Боздоському парку, на це ніхто не звертає увагу".


Про це у своєму листі до редакції пише ужгородець Михайло Рущак.

"У нашій родині сталася неприємність — 5-річного сина під час прогулянки Боздоським парком збив велосипедист. Неповнолітній, хоча, суті справи це аж ніяк не змінює. Син відбувся трьома досить значними ранами й подряпинами обличчя, рук та ніг. Ну й звісно тривалим шоком та й двічі флюорографія черепа в 5-річному віці навряд чи на користь", — йдеться у листі

Чоловік зазначає, що сина збив його 10-річний хлопчина, який зі старшим теж неповнолітнім братом гасали на великій швидкості доріжками парку, їх батьки в цей час відпочивали в одному з кафе. Сина відразу повезли до травмпункту обласної лікарні, а вже після того як відпустили і дитина опинилася вдома, батько поїхав до парку і подзвонив в чергову частину міліції.


Нічний заїзд смугастих велосипедистів в Ужгороді — дивіться фото тут


"До честі батьків винуватця вони не втекли з місця події і ми разом дочекалися правоохоронців, я написав заяву, її прийняли. Однак позиція цих батьків і самого хлопчини, мовляв, наш син вискочив на доріжку раптово і велосипедист не встиг зреагувати, м’яко кажучи, дивна і мені незрозуміла. Подія сталася на вимощеній бруківкою доріжці, обабіч знаходяться атракціони і гойдалки. Логіка, на мій погляд, проста і зрозуміла, ця доріжка пішохідна і аж ніяк не велосипедна, аргумент «а там всі катаються» не проходить, а звинувачення, мовляв «раптово вискочив і сам винен»   просто смішне",   додає пан Рущак.

Він аргументує, що
А) це сталося в місці масового скупчення людей,
Б) доріжка є пішохідною, а не велосипедною,
В) швидкість велосипедиста була надто висока,
Г) навіть в правилах дорожнього руху вказано, що поряд з неповнолітньою дитиною, яка катається на велосипеді, повинен знаходитися дорослий.

За словами автора листа, ця справа, якщо і буде розглянута, серйозних наслідків не матиме, матеріальна шкода (знеболювальне, й антисептики, витрачене паливо на поїздку до травмпункту) незначна, моральну шкоду виміряти досить важко, але моєю метою є все ж таки якимось чином покарати зло і не допустити подібного в майбутньому. А отут і починаються проблеми.

"За цими двома хлопчаками їх родичі, сподіваюся, вже будуть слідкувати, але сама суть в іншому, в хаосі, який власне є в парку. Звісно, нікого з адміністрації парку під час події не виявилося на місці, та й книгу скарг незрозуміло де шукати, якщо така є. На оцих вимощених бруківкою пішохідних доріжках гасають велосипедисти, роллери, ходить поні, їздять квадроцикли і машинки на радіоуправлінні, пройтися пішки з дитиною без перешкод майже неможливо і за цим ніхто не стежить, жодної охорони чи обмежувальних знаків", — висловлюється читач.


Нічні заїзди, велоекскурсії та велорух у Закарпатті — цікаво тут

Він додає, що останнім часом все більше говорять про права велосипедистів і необхідність облаштування спеціальних впорядкованих доріжок для них, але, напевно, в місці наймасовішого скупчення ужгородців під час вихідних та літніх днів, Боздоському парку, на це ніхто не звертає увагу. Тому Михайло Рущак через редакцію хочу звернутися до адміністрації парку, мерії та відповідних контролюючих органів з проханням встановити хоча б на вимощених бруківкою доріжках обмежувальні знаки і заборонити там рух велосипедистів, натомість виділивши для них смугу руху на широких ґрунтових алеях, де їх рух не буде заважати сімейному відпочинку з дітьми і не призведе до травм відвідувачів.

Rionews, фото Я. Немеша

ТЕГИ : УжгородвелосипедNight Ride

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат