Виконком ухвалив виділення 2 млн. 250 тис. грн. на потреби Водоканалу

19.07.2013 16:14 РАТУША

...й дозволив приватизувати житло у «маневровому» будинку.

Виконком цієї середи відбувся після двотижневої перерви, тож міський голова, який напередодні повернуся з відпустки, у розмові з журналістами визнав: проводити засідання виконавчого комітету слід частіше. Найважливішим у порядку денному виконкому визнав питання щодо Водоканалу, решту назвав робочими.

При обговоренні ситуації, що склалася на Водоканалі, директор Департаменту міського господарства Олексій Касперов повідомив, що кредиторська заборгованість підприємства становить близько 32 млн. грн., податковий борг 10,5 млн. грн., борг по зарплаті 1 млн. 200 тис. грн. тощо. За його словами, підприємство конче потребує фінансової допомоги на суму 8 млн. 328 тис. грн., аби вийти на рівень рентабельності. При цьому директора підприємства на виконкомі не було, оскільки він виїхав на місце прориву водогону.

Аби поповнити рахунки Водоканалу коштами, необхідно перерозподілити їх із інших програм. Начальник фінансового управління Петро Харевич запевнив, що наразі є можливість вивільнити 2 млн. 250 тис. грн. Після того, як виконком проголосував за це рішення, його винесуть на затвердження сесією.

Виконком ухвалив рішення ввести до робочої групи з реконструкції кладовища на вул. Тимірязєва заступника міського голови Володимира Фленька й кандидата історичних наук Мар’яна Токаря. А також підтримав рішення про те, щоб управління освіти вело облік дітей і підлітків шкільного віку, котрі не відвідують школу на виконання листа Міністерства освіти і науки України «Про організацію обліку дітей дошкільного віку» й відповідно до закону «Про дошкільну освіту». Організацію й координацію цієї роботи здійснюватиме управління освіти.

Члени виконкому торкнулися актуальної для міста теми — проведення земельних робіт. Дозвіл надали на прокладання газопроводу, каналізації, електромережі, після чого замовник робіт зобов’язаний відновити зелену зону, асфальтове покриття. За словами першого заступника міського голови Віталія Семаля, 90 відсотків земельних робіт у місті виконують комунальники, до контролю залучається муніципальна міліція.

Виконком надав дозвіл мешканцям будинку на пр. Свободи, 42 приватизувати своє житло, вивівши будівлю із маневрового фонду. Адже, як нагадав присутнім міський голова, в радянські часи тут селилися люди, які з різних причин втратили своє житло. Ситуацію вивчало кілька комісій, у будинку вже створено будинковий комітет.

Під час розгляду проекту рішення «Про зовнішню рекламу» продовжили дозвіл на розміщення рекламного щита на опорній стінці Київської набережної до жовтня 2014 року, погодили збільшення розмірів двох рекламних щитів на пл. Кирила й Мефодія та на пл. Б. Хмельницького, продовжили дозволи на розміщення ще двох рекламних щитів на вул. Баб’яка, але відмовили у розміщенні рекламного борда на Толстого, 33. Також було відмовлено у встановленні рекламного щита на вул. Капітульній біля Хрестовоздвиженського кафедрального собору, де планується облаштувати сквер, голові Закарпатського осередку спілки дипломатів України Алену Панову, мовляв, через існуючий мораторій на нові рекламоносії.

Директор Департаменту міського господарства при цьому наголосив, що в інших пунктах рішення йдеться тільки про розміщення реклами на уже існуючих щитах. Проте, як відомо, саме Ален Панов першим в Ужгороді озвучив свої наміри балотуватися на мера через два роки й такі ж наміри виношує Андрій Погорєлов.

Виконком погодив облаштування коштом місцевого підприємця паркування біля СК «Юність» на 48 паркувальних місць. Уже після засідання виконкому Віктор Погорєлов сказав, що вдячний ЗМІ за те, що журналісти фіксують і поширюють через соціальні мережі фотоінформацію про горе-паркувальників — тих водіїв, які залишають свої автівки на зелених зонах, пішохідних доріжках тощо.

Він пообіцяв, що у планах — розширювати пішохідну зону й встановлювати шлагбауми. На його думку, облаштовувати паркування на закритій для проїзду пл. Петефі не потрібно, оскільки автомобільні стоянки заплановані на вул. Швабській і вул. Мукачівській. На пл. Петефі вже найближчими днями, пообіцяв мер, комунальники встановлять лавиці, висадять квіти, дерева... З сьомої ранку переписуватимуть номери автівок, які залишаються у центрі на увесь день, тоді як їхні власники йдуть торгувати...

Загалом, на переконання мера, проблем із паркувальними майданчиками у місті немає, проблема в тому, що люди звикли паркуватися, де заманеться, де їм зручно, аби тільки не платити за паркування. За приклад він навів паркування біля ОДА, де година коштує всього 1 гривню, проте власники автівок не поспішають користуватися нею... Як відомо, автостоянка на вул. Гойди біля ОДА належить родині мера.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат