Суд довів законність поселення ужгородки.   У мерії зобов’язані допомогти   з документами на квартиру

Вікторія Галковська 19.07.2013 16:10 РАТУША

На «гарячу лінію» редакції цього тижня звернулася мешканка з вул. Заньковецької, 9 Єлизавета Комар.


Жінка розповіла, що мешкає у цій малосімейці з 2005 року, квартиру їй надала фірма «Конті-Буд Ужгород» після відселення її з квартири на вул. Залізнична, 2 г. Упродовж двох років вона судилася з цим підприємством, що намагалося виселити її у судовому порядку. Вона оскаржила рішення суду першої інстанції в Апеляційному суді Закарпатської області.

В апеляційній скарзі Єлизавета Комар вказала на те, що позивач ТОВ «Конті-Буд Ужгород», виконуючи умови конкурсу на реконструкцію Привокзальної площі м. Ужгорода, натомість житла, що підлягало під знесення, надав їй спірну квартиру, а також не оформив її поселення документально.

При цьому відповідач у справі — виконком Ужгородської міської ради, звернувся до суду з проханням скасувати рішення в частині, де його зобов’язано надати громадянці інше житло, мотивуючи тим, що такі вимоги позивачем не заявлялися.

До того ж, через вилучення земельної ділянки для громадських потреб, згідно зі ст. 111 Житлового кодексу України, саме організація, яка відселила жінку, і зобов’язана надавати особам, які відселяються, інше житло, йдеться у рішенні Апеляційного суду.

Тож за вердиктом суду жінка вселилася у спірну квартиру законно, а її виселення з цього житла є безпідставним.
Залишається вирішити іншу частину проблеми. Єлизавета Комар досі не має ордера на квартиру й остерігається, що її таки можуть вигнати з неї, поки вона ходитиме, за її словами, «від пана до Івана». Однак з огляду на судове рішення, у міській раді зобов’язані допомогти мешканці з оформленням необхідних документів на квартиру для її подальшого легального проживання в ній, а у будинку — прописати свою мешканку.

Вікторія Галковська

ТЕГИ : огляд листів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат