Чемпіонат Іршавського району. Лідери здобули впевнені перемоги

19.07.2013 13:18 СПОРТ

У неділю 14 липня відбулись матчі 10 туру чемпіонату Іршавського району з футболу.

В одному з центральних поєдинків «Заріччя», граючи вперше в сезоні в якості лідера, екзаменувало на виїзді міцного середнячка «Загаття». Гра розпочалась досить нервово. Обидві команди довго не могли знайти шлях до воріт суперників. Трохи активнішими були господарі, які на 11-й хвилині й завдали першого удару в площину чужих воріт. Та він виявився несильним і воротар гостей Євген Чобан легко ліквідував небезпеку. Тоді «загатці» спробували робити навісні передачі з флангів, однак високі захисники «Заріччя» вигравали всі верхові дуелі.  

З середини тайму гості перехопили контроль над м'ячем і, як наслідок, у одній із позиційних атак на 30-й хвилині відкрили рахунок. Наступальні дії через правий фланг обвідним ударом у дальній лівий кут завершив єдиний вихованець «київської динамівської школи» у складі «Заріччя» Юрій Булеза – 1:0. До перерви кілька нагод збільшити рахунок втратили «зарічанці» Мирослав Мудра та Іван Кепич і «загатець» Олександр Пінджоля.

Другий тайм розпочався із дитячих помилок «загатців», які втрачали мяч у простих ситуаціях неподалік власного штрафного майданчика. Цим ледь не скористались І. Кепич та М. Мудра. Від першого м'яч з-під ударної ноги винесли захисники, а після пострілу другого м'яч полетів над поперечиною.

Господарі відповіли на 53-й хвилині гострою контратакою через лівий фланг, яку завершував О. Пінджоля. Та проти нього порушили правила і арбітр призначив пенальті. Його невдало виконав сам постраждалий, який, пробивши повз праву стійку, залишив рахунок незмінним. «Загатців» не збентежив такий перебіг подій. Вони перехопили ініціативу і створили ще ряд гострих моментів після навісних передач О. Пінджолі, та на останньому рубежі щоразу бездоганно діяв Є. Чобан.

Ближче до завершення футболісти «Загаття» збавили оберти своїх атак, чим скористався суперник. На 87-й хвилині навісну передачу з лівого флангу М. Мудри ударом під поперечину з правого кута воротарського майданчика замкнув І. Кепич і встановив остаточний рахунок – 2:0.

Цією звитягою «зарічанці» довели власну серію виїзних перемог, започатковану ще 2 червня, до чотирьох поспіль, що є рекордним показником поточного сезону. А от «загатці» зазнали вже другої домашньої поразки поспіль. Ложкою меду в бочці дьогтю для них може бути виправдання, що ці невдачі були отримані в поєдинках з лідерами. Попереднього разу три очки з батьківщини Адальберта Ерделі, в рамках 7 туру, вивезло «Доробратово» – 2:1.

Ще більш принциповіший поєдинок, у якому «Гребля» приймала «Негрово», завершився бойовою нічиєю – 0:0. Гості змогли відстояти свої ворота на замку і зберегти другий поспіль виїзний нічийний результат – 0:0. Та якщо попередню мирову, у 8 турі з «Чорним Потоком» – 1:1, можна вважати невдалим підсумком для них, то останню – заносимо в негатив господарям. Водночас, «негрівці» у неділю довели свою безпрограшну серію, яка розпочалась 19 травня, до 8 матчів поспіль, що є абсолютно кращим показником всього чемпіонату. Слід нагадати й те, що це тільки другий сухий рахунок у поточному розіграші. Перший стався ще 12 травня за участю тієї ж «Греблі», яка в рамках 1 туру на виїзді розійшлась миром із «Дубрівкою» – 0:0.

Ще один фаворит «Доробратово» вдома приймав міцного середнячка «Білки». «Білківці», як кажуть в народі, не в той момент приїхали в гості до «пораненного звіра», який в минулому турі втратив лідерство.

Цікавим є факт, що всі голи в цьому поєдинку забили Івани, які зробили це з передач незмінного капітана чемпіонів 2012 року Юрія Сороки. Гості робили відчутний спротив тільки до першого голу Івана Качура, який відкрив рахунок під завісу першого тайму – 1:0. На початку другої половини І. Качур оформив дубль – 2:0. В середині тайму Іван Батрин зробив рахунок розгромним – 3:0, а незадовго до фінального свистка І. Качур оформив хет-трик і встановив остаточний рахунок на користь господарів – 4:0.  

Цією звитягою «доробратівці» реабілітувались, перед власними фанами, за виїзну розгромну поразку в минулому турі від «Заріччя» – 0:3 і, одночасно, довели свою серію домашніх перемог, яка стартувала ще 12 травня, до п'яти поспіль, що є кращим досягненням цього сезону з поміж усіх команд.

Слід також нагадати, що це вже третя перемога «доробратівців», де їх перевага сягає чотирьох і більше голів. До цього від них в 2 турі в рідних стінах зазнало дебютного розгрому «Приборжавське» – 1:6, а в 3 турі в рідних стінах «доробратівці» завдали єдиної розгромної поразки «Греблі» – 5:1.

Що стосується земляків Степана Гіги, то для них таке результативне фіаско стало першим у сезоні. До цього найбільшим програшем «білківців» була єдина поразка з різницею у два голи, якої вони зазнали в 7 турі вдома від «Греблі» – 0:2.

Значно більше спротиву з боку опонентів дістало «Сільце», яке на виїзді «вигризло» вольову звитягу над «Дубрівкою» – 2:1 і довело власну серію перемог до чотирьох поспіль.

Найбільша сенсація туру сталась Ільниці, де місцеві футболісти не змогли дотиснути «Кушницю» – 2:2. Водночас, даний результат довів безвиграшну виїзну серію «кушницьких гравців», яка розпочалась ще 12 травня, до п'яти поєдинків поспіль.

Нічійний результат   зафіксований і в «аутсайдерському дербі», у якому «Приборжавське» приймало «Чорний Потік» – 2:2. Для гостей це вже п'ята мирова в сезоні, що є абсолютно набільшим показником. Слід відзначити, що «Чорний Потік» довів свою безвиграшну серію, яку започаткував ще 12 травня, до 9 матчів поспіль і наздогнав за цим показником «Осій».  

У поточній таблиці сталась єдина зміна. У локальній боротьбі за бронзову позицію «Сільце» випередило «Негрово» та «Греблю» і після п'ятитижневої перерви повернулось до чільної трійки. При цьому «Негрово» опустилось на своє улюблене в цьому році четверте місце. Лідерство другий тур поспіль, за рахунок кращої різниці голів – 28:6 (проти 25:6 у «Доробратова»), утримує «Заріччя».   При цьому, «зарічанці», з 16 червня і до цього часу, мають в своєму активі кращий показник забитих м'ячів, до якого нещодавно додали й кращу різницю голів. До всього цього, вони ділять із «доробратівцями» кращий показник пропущених м'ячів – по 6 (проти 10 у «Сільця», «Негрова» та Загаття»).

У лідери за пропущеними голами знову вийшло «Приборжавське – 36 (проти 34 – у «Осоя»). Найменше забитих м'ячів залишилось у «осійців» – 4 (проти 7 у «Чорного Потока»). Крім того земляки Івана Поповича, починаючи з 2 червня і до цього часу, мають в своєму активі найгіршу різницю голів – 4:34 (проти 14:36 у «Приборжавського») та протягом цього ж терміну замикають таблицю.

Матчі наступного 11 туру пройдуть у неділю 21 липня. Найпринциповішим виглядає поєдинок «Білки» – «Загаття», де невеличку перевагу все ж матимуть господарі. Аналогічна гра відбудеться в Кушниці, де місцева команда безумовно дасть бій «Доробратову». В цьому матчі трохи більші шанси на успіх віддаються гостям. Сюрприз у вигляді чергової нічиєї може піднести й «Чорний Потік», який в рідних стінах опонуватиме «Греблі». Однак аналітики все ж схиляються до переваги «греблянців».

У поєдинках «Негрово» – «Дубрівка» та «Сільце» – «Ільниця» безумовними фаворитами є господарі. «Негрівці» взагалі мають шанси порадувати власних фанів черговим «гольовим шоу» в одні ворота. Ніяких, навіть теоретичних, шансів уникнути розгрому нема в «Осою», який гостюватиме в «Заріччі». Та як воно буде насправді, ми зможемо довідатись вже цієї неділі, починаючи з 17.00.

10 тур
14 липня, неділя:
«Дубрівка» – «Сільце» – 1:2, «Ільниця» – «Кушниця» – 2:2, «Доробратово» – «Білки» – 4:0, «Загаття» – «Заріччя» – 0:2, «Приборжавське» – «Чорний Потік» – 2:2, «Гребля» – «Негрово» – 0:0.

11 тур
21 липня, неділя:
«Заріччя» – «Осій», «Білки» – «Загаття», «Кушниця» – «Доробратово», «Сільце» – «Ільниця», «Негрово» – «Дубрівка», «Чорний Потік» – «Гребля».

ТС: «Заріччя» – 24, «Доробратово» – 24, «Сільце» – 19, «Негрово» – 18, «Гребля» – 17, «Загаття» – 13, «Ільниця» – 13, «Білки» – 12, «Кушниця» – 9,     «Дубрівка» – 7, «Чорний Потік» – 5, «Приборжавське» – 4, «Осій» – 1.

Євген Свищо

ТЕГИ : Чемпіонат Іршавського району

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат