Юнацька першість Іршавщини. Фаворити втратили важливі очки  

Євген Свищо 19.07.2013 13:15 СПОРТ

У неділю 14 липня відбулись матчі 10 туру юнацької першості Іршавщини з футболу. У центральному поєдинку туру «Заріччя», в якості лідера перегонів, екзаменувало на виїзді міцного середнячка «Загаття». Колориту цій дуелі додавав той факт, що в цьому році жодна з юнацьких команд гостей перемоги з Загаття не вивозила. Ну чим не виклик для маститого фаворита спробувати долю при штурмі міцного захисного муру?


Сама гра пройшла у досить жорсткій боротьбі і не зовсім за тим сценарієм, на який розраховували гості. Їх спроби широко використовувати фланги   під час атак ні до чого путнього не призвели. Креативу додавали хіба сольні забігання Василя Шерегія, однак партнери занадто кволо реагували на його передачі. До всього цього, «Заріччя» пропустило необов'язковий гол зі стандарту. На 21 хвилині форвард «Загаття» Владислав Штань скористався помилкою воротаря, бездоганно виконав навісний   удар зі штрафного удару і відправив м'яч у праву дев'ятку воріт суперника – 1:0. Цей курйозний гол сприятливо подіяв на опонентів. «Зарічанці» зарухались і почали виникати небезпечні моменти. В одній з позиційних атак вони заробили право на пробиття штрафного удару. Штатний стандартист команди Василь Шерегій пробив потужно. М'яч влучив у поперечину і від неї опустився вниз. При цьому він ледь-ледь перетнув лінію воріт, що викликало суперечки поміж уболівальників. Арбітр, не вагаючись, вказав на центр поля – 1:1.

Другий тайм «зарічанці» додали в активності, змусивши захист суперника працювати в поті чола. Однак, всі спроби забити гол в більшості епізодів наштовхувались на захисний мур у кілька рядів футболістів. Найбільший об'єм чорнової роботи в центрі поля виконав опорний півзахисник «Загаття» Василь Попович. Саме він кілька разів якісно зіграв у відборі, ліквідувавши швидкі атаки суперника ще в зародку. Коли ж м'яч доходив до штрафного майданчика, то звідти його виносили центральні захисники. Найактивніший з них Сергій Чонговай вигравав чимало силової боротьби у височенних форвардів «Заріччя». Водночас, «загатці» не забували й про контрвипади. Чого тільки варті прориви по флангах Івана Білака та Владислава Штаня. Вони хоч і не призвели до голів, та змусили суперника час-від-часу оглядатись на власні тили. Фінальний свисток зафіксував бойову нічию – 1:1.

Цим результатом «загатці» довели власну домашню нічийну серію до пяти поспіль і перервали триматчеву переможну серію «зарічанців».

Ще в одному двобої сусідів по таблиці, який також може вважатись центральним, «Доробратово» переграло «Білки» – 3:1. За переможців дуплетом голів відзначився Олександр Матійко. Ще один влучний постріл на рахунку Романа Геревича. Слід відзначити, що «білківці», як зрештою і «доробратівці», досить нерівно грають в останній час – впевнено перемагають на домашньому газоні і програють на чужих полях. Так, звітний результат став уже другим поспіль виїзним фіаско «Білок» із гандикапом у два голи. Попереднього разу вони в принциповому поєдинку в рамках 8 туру поступились «Дубрівці» – 0:2.

Самі ж футболісти «Дубрівки» стали ковалями головної сенсації цієї неділі, розтрощивши на очах у власних ультрас «Сільце» – 4:0. Цікаво, що в цій грі «дубрівцями» було забито тільки на два голи менше, ніж у восьми попередніх поєдинках разом узятих.

Для гостей найприкрішим є те, що ця локальна невдача накрила їх у той момент, коли вони суттєво додали в позитивному результаті, перемігши до цього в п'яти матчах поспіль. Заради справедливості слід відзначити, що і самі «дубрівці» здобули вже третю домашню перемогу вряд. Крім згаданих вище двох команд, першої виїзної поразки ще в рамках 6 туру тут зазнав «Осій» – 0:1. Як наслідок «Дубрівка» залишила низи таблиці і вже починає «стукати у двері» до лідируючої групи команд.

Осічкою своїх конкурентів скористалась «Гребля», яка в рідних стінах прогнозовано переграла «Негрово» – 3:1 і довела свою домашню безпрограшну серію та безвиграшну виїзну серію суперника до п'яти матчів поспіль.

До чотирьох поспіль матчів довела свою серію поразок «Ільниця», яка поступово скочується вниз. Цього разу її кривдницею стала «Кушниця», яка вивезла з одного з небагатьох на Закарпатті шахтарських містечок три дорогоцінні очки – 1:0.   Цим локальним успіхом «кушницькі майстри шкіряного м'яча» довели власну безпрограшну серію до 6 матчів поспіль.

У «дербі аутсайдерів» «Приборжавське» в рідних стінах здобуло дебютну в сезоні вольову перемогу над «Чорним Потоком» – 2:1. Цим самим «приборжавці» перервали власну чотириматчеву серію домашніх поразок, яку розпочали ще 19 травня. Після цього «Чорний Потік» залишився єдиною командою першості, яка не знає радості перемог. А пройшла вже майже половина розіграшу.

У таблиці відбулись суттєві зміни. Лідером третій тиждеь поспіль залишається «Заріччя», у якого абсолютно кращі показники забитих, пропущених та різниця голів – 22:2 (проти 20:9 у «Греблі» та 13:7 у «Сільця»).

Найбільшого прогресу досягла «Дубрівка», яка підстрибнула на чотири місця догори і вперше в сезоні піднялась вище дев'ятого місця. По одному кроку наверх зробили «Доробратово», «Кушниця» та «Загаття». Перші дві з них, після врахування кращої різниці голів (20:16 та 17:14 проти 13:10), випередили «Білки». А «загатці», хоч і мають кращу різницю голів ніж у «дубрівців» – 9:7 (проти 9:10 у суперника), все ж пропустили їх уперед, після врахування показника перемог – 2 (проти 3-х у «Дубрівки»).

Найбільшим невдахою тижня стали «Білки», «Ільниця» та «Осій», які зробили по два кроки вниз. На одну сходинку опустилось і «Негрово».

З 9 червня і до цього часу замикає таблицю «Чорний Потік», який має в своєму активі найгірші показники забитих, пропущених та різницю голів – 7:28 (проти 7:21 у «Приборжавського»).

Матчі 11 туру пройдуть у неділю 21 липня. Центральним і найпринциповішим обіцяє стати поєдинок «Кушниця» – «Доробратово», у якому трохи більші шанси на успіх мають господарі. Аналогічною принциповістю вирізняється і двобій «Негрово» – «Дубрівка», де господарі також мають невеличку перевагу. Трохи більші можливості до здобуття перемоги в господарів пари «Білки» – «Загаття».

Скоріше за все не матиме особливих проблем із опонентами «Сільце», яке в домашній грі проти «Ільниці» докладе максимум зусиль, щоб перемогти і реабілітуватись за поразку в попередньому турі. Беззаперечними є фаворити у парах «Заріччя» – «Осій» та «Чорний Потік» – «Гребля». У цих двох поєдинках можливі навіть розгромні рахунки на користь кращих команд. Однак, як воно станеться в дійсності побачимо в неділю починаючи з 15.30.

10 тур
14 липня, неділя:
«Загаття» – «Заріччя» – 1:1, «Доробратово» – «Білки» – 3:1, «Дубрівка» – «Сільце» – 4:0, «Гребля» – «Негрово» – 3:1, «Ільниця» – «Кушниця» – 0:1, «Приборжавське» – «Чорний Потік» – 2:1.

11 тур
21 липня, неділя:
«Кушниця» – «Доробратово», «Негрово» – «Дубрівка», «Білки» – «Загаття», «Сільце» – «Ільниця», «Заріччя» – «Осій», «Чорний Потік» – «Гребля».

ТС: «Заріччя» – 25, «Гребля» – 23, «Сільце» – 19, «Доробратово» – 14, «Кушниця» – 14, «Білки» – 14, «Дубрівка – 11, «Загаття» – 11, «Ільниця» – 10, «Осій» – 10, «Негрово» – 8, «Приборжавське» – 6, «Чорний Потік» – 2.
                                                                                                     

Євген Свищо

ТЕГИ : Юнацька першість Іршавщини

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат