На Закарпатті розпочалося святкування   1025-річниці хрещення   Русі

admin 11.07.2013 13:45 СОЦІО

У четвер, 11 липня, у фойє облдержадміністрації відбулися урочисті збори, присвяченні 1025 річниці Хрещення Русі. На заході були присутні очільник краю Олександр Ледида, заступник голови облдержадміністрації Іван Качур, перший заступник голови облради Володимир Закурений, представники духовенства краю.



В області відбувся перший із запланованих заходів до святкування 1025 річниці Хрещення Русі. На виконання розпорядження Президента України, цю дату відзначатимуть у всіх населений пунктах України. Основне дійство відбудеться в Києві наприкінці липня за участі представників духовенства України, Росії, Білорусі.

- Дозвольте привітати вас із цією знаменною датою, - звернувся до присутніх Олександр Ледида. – Відрадно, що відзначаємо 1025 річницю у такому широкому колі. Це свідчить про толерантність та духовність наших краян, які у мирі та злагоді проживають пліч-о-пліч, будучи вірниками різних конфесій. Хрещення Русі – одна з найвизначніших подій в історії нашого народу, його духовного та культурного злету.

Цього дня почесною грамотою облдержадміністрації було нагороджено управління Мукачівської єпархії УПЦ, Хустську єпархію УПЦ, управління Мукачівської греко-католицької єпархії.

Прес-центр ОДА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат