Важка атлетика. Із Скадовська з нагородами

Євген Свищо 05.07.2013 13:51 СПОРТ

В місті Скадовськ Херсонської області відбулись всеукраїнські пошукові змагання юних штангістів – юнаків та дівчат. Вони боролись за нагороди у двох вікових категоріях – 1998 та 2000 років народження.


Турнір вперше відбувся ще в 1992 році в Іршаві і на початках проходив у Іршавському районному будинку культури. Згодом їх перенесли в південноукраїнське місто Скадовськ. Цього разу збірна Закарпатської обласної ради «Колос» була представлена п'ятьма спортсменами з Іршави та Ільниці, з яких чотири здобули нагороди різного гатунку.

Найвищого успіху досягла чемпіонка Закарпаття 2012 та 2013 років Владислава Ганчіч з Іршави, яка у ваговій категорії до 44 кг молодшої вікової групи виборола золоту нагороду. Вихованка знаного в нашому краї фахівця Ю. Світлика з першої спроби в ривку відірвалась на 5 кг від конкурентів і тримала цей гандикап до завершення змагань. У підсумку їй підкорилась сума 76 кг (33 в ривку + 43 в поштовху), що на 6 кг більше ніж у срібної призерки Наталії Лосякової з Дніпропетровської області. Цією звитягою Владка принесла у скарбничку збірної Закарпаття 15 очок.

Бронзову нагороду та 10 залікових пунктів у цій же категорії здобула інша вихованка Юрія Світлика Наталія Паньканинець, яка дебютувала на змаганнях подібного рівня. Їй підкорилась сума 61 кг (28 + 33), що на 4 кг більше ніж у найближчої переслідувачки Дар’ї Скляр з Луганщини.

У ваговій категорії до 63 кг старшої вікової групи срібну нагороду здобула вихованка досвідченого фахівця Дмитра Шкарупи Любов Шелельо з Ільниці, яка з першої спроби окупувала другу сходинку і не віддавала її до закінчення змагань. У підсумку нашій землячці підкорилась сума 105 кг (45 + 60) на противагу 80 кг (37 + 43) у бронзової призерки Лілії Курунц із Запоріжської області та 79 кг (35 + 44) у харків'янки Олени Щербіної, яка стала четвертою. Золото тут, із нормативом кандидата в майстри спорту, переконливо взяла Анастасія Шишанова з Луганщини – 141 кг (68 + 73). Н. Паньканинець внесла до скарбнички нашої збірної 13 залікових балів.

Серед парубків категорії до 69 кг старшої вікової групи бронзову нагороду та 10 очок для крайової команди здобув ще один вихованць Ю. Світлика Дмитро Горбулін, якому підкорилась сума 153 кг (68 + 85) на противагу 144 кг (64 + 80) у Андрія Тетера з Херсонщини, який став четвертим. Золото та срібло тут взяли представники Луганщини та Тернопільщини відповідно.

Кілька залікових очок у скарбничку збірної приніс ще один вихованець Д. Шкарупи Юрій Петрище з Ільниці, який змагався у категорії до 62 кг старшої вікової групи. Для Юрка ці змагання стали взагалі першими в житті, тому скромна сума 112 кг (47 + 65) залишила його на суттєвій відстані від призової трійки. Переможцем тут став Тарас Марусов із Львівщини – 190 кг (80 + 110).

Спочивати на лаврах тріумфаторам змагань не доводиться. Вони приступили до щоденних тренувань, щоб у майбутньому покращити показники. Що стосується В. Ганчіч, то її включено до складу збірної Закарпаття дівчат та юнаків 1998 та 2000 років народження, яка найближчим часом візьме участь у командному чемпіонаті України в місті Славутич.

Євген Свищо

ТЕГИ : важка атлетика

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат