Чемпіонат Іршавського району. Лідери здобули впевнені перемоги

Євген Свищо 03.07.2013 17:50 СПОРТ

У неділю 30 червня відбулись матчі 8 туру чемпіонату Іршавського району з футболу.

Центральним та найпринциповішим став поєдинок «Ільниця» — «Заріччя». Він розпочався без особливої розвідки і пройшов в обопільних атаках. У «зарічанців з самого початку активними були Мирослав Мудра, Юрій Брич та Василь Булеза. Перші двоє намагались вийти на ударну позицію з середньої та ближньої дистанції та робили один для одного гострі прострільні передачі на лінію воротарського майданчика, а В. Булеза обстрілював околиці рамки воріт з дальніх дистанцій. Усі огріхи партнерів по захисту зачищали центральний захисник «Ільниці» Роман Гуленко та їх воротар Мирослав Кепша. Ближче до середини тайму активізувались атакуючі гравці господарів Олексій Остафійчук та Володимир Савко, які створили кілька швидкісних атак лівим флангом. Та вони щоразу наштовхувались на захисні мури суперника.

Натомість їх партнери дозволили опонентам створити на 26-й хвилині найнебезпечніший момент з початку гри, коли Ю. Брич замкув навіс з правого флангу і влучив у праву стійку. Господарі миттєво відповіли ударом Василя Ловски. Півзахисник «Ільниці» цілив у ліву дев'ятку, та м'яч пролетів повз стійку воріт Євгена Чобана. На 37-й хвилині біля його воріт було ще гостріше, коли удар-простріл зі штарфного вдався В. Савку. Шкіряний полетів під поперечину, та в останній момент воротар «Заріччя» зреагував на його політ і відбив кулаками.

Далі були дві нагоди забити у центрфорварда «Заріччя» Ю. Брича. Спочатку на 43-й хвилині він завершив швидку триходівку в один дотик правим флангом за участю В. Булези та М. Мудри, однак забіг у офсайд. А ще через дві хвилини його удар з кількох метрів парирував М. Кепша.

У другому таймі на полі з'явився юний зарічанський талант Юрій Булеза, який додав креативу на правому краї атак своєї команди. Більшість випадів йшли саме через цього вихованця київської динамівської школи. Саме після одного з його навісів на 53-й хвилині Ю. Брич ударом головою струсонув поперечину воріт «Ільниці». Господарі відповідали такими ж випадами правим краєм через швидкісного О. Остафійчука. Однак партнери ніяк не встигали замкнути його гострі прострільні передачі. Чого не скажеш про «зарічанців», які на 66-й хвилині нарешті змогли розпечатати ворота суперника. Черговий фланговий прорив М. Мудри завершився ювелірною прострільною передачею на вільного Івана Кепича і тому нічого не залишалось як проштовхнути м'яч у лівий кут — 1:0. Воротар був безсилий що-небудь зробити.

Господарі також створили гольовий момент на 75-й хвилині, коли В. Савко замкнув навіс із кутового В. Ловски і поцілив у праву дев'ятку. Є. Чобан дивом зміг зреагувати на цей постріл і кулаками винести шкіряну кулю. На 79-й хвилині він уже був безсилим що-небудь зробити, коли, після пострілу В. Ловски, м'яч летів дуже сильно. Та його від голу врятувала поперечина воріт. Від неї м'яч полетів вниз, опустився на лінію воріт і від нерівного газону дивом полетів в сторону від рамки. Далі дві нагоди на 82-й та 88-й хвилинах забити мав «зарічанець» М. Мудра. І якщо в першому моменті, після прострілу на нього   Ю. Брича, йому так і не дали пробити захисники, то в другому, після прострілу Ю. Булези, він зумів переправити м'яч в лівий кут. І хоч шкіряний ледь-ледь перетнув лінію воріт і був винесений захисником, та арбітру цього було достатньо, щоб вказати на центр поля — 2:0. Після цього до фінального свистка запам'ятався хіба що удар у ближній правий кут О. Остафійчука, який намертво взяв Є. Чобан. Гра завершилась перемогою фаворита, який продовжує наступати на п'яти лідеру.  

Цією звитягою підопічні Михайла Булези довели власну серію перемог до п'яти поспіль із різницею голів — 20:3. Водночас, вони перервали триматчеву серію домашніх перемог «Ільниці», яка в рідних стінах втратила перші очки.

Головний конкурент «біло-синіх» «Доробратово» вдома прогнозовано розгромило «Осій» — 3:0. Цим успіхом «доробратівці» довели кількість своїх перемог з великим рахунком до трьох у сезоні. До цього вони 19 травня на виїзді громили «Приборжавське» — 6:1 та 26 травня — вдома «Греблю» — 5:1.    

Самі «греблянці» на цій неділі в рідних стінах здобули другу розгромну перемогу в чемпіонаті. Цього разу від команд із «Боржавської низовини» постраждали горяни «Кушниці» — 7:0. Попередня аналогічна гольова феєрія сталась ще 9 червня, коли перед ними, в рідних стінах, не встояв «Осій» — 5:1.

Головна несподіванка туру сталась у Чорному Потоці, де місцева команда влаштувала «захисний Сталінград» для «Негрова»   і відібрала від нього два дорогоцінні пункти — 1:1. Слід відзначити, що горяни з верхів'їв річки Іршавки є наразі наймиролюбнішою командою. У їх активі вже чотири нічиї, три з яких укладені в рідних стінах.

«Дубрівка» змогла здобути другу домашню перемогу   у надпринциповому «сусідському дербі» над «Білками» — 1:0. «Білківці» на виїзді програли вперше в сезоні.

«Сільце» ледь уникло небажаної для себе сенсації в Приборжавському. Гості по ходу поєдинку поступались «приборжавцям» — 0:1. Однак, під завісу гри вони знайшли в собі сили здобути другу виїзну перемогу в сезоні — 2:1. Водночас, програшна серія «Приборжавського» досягла чотирьох поєдинків поспіль із різницею голів — 4:19.

У поточній таблиці відбулись невеликі зміни в її середині. Починаючи з 19 травня і до цього часу лідерство зберігає «Доробратово», Слід наголосити також на тому, що «доробратівці» з 2 червня і до цього часу мають кращий показник за пропущеними голами та знову повернули собі кращу різницю голів — 21:3. З 23 червня не змінювалась перша четвірка, яку, крім «доробратівців», складають «Заріччя», у якого найбільше забитих м'ячів — 23, «Гребля» та «Негрово».

На попередніх місцях залишились також «Загаття», «Білки», «Чорний Потік», «Приборжавське» та «Осій». При цьому «Приборжавці» починаючи з 9 червня і до сьогодні утримують найгірший показник у графі пропущених голів — 31, а «осійці» — найменше забили та з 2 червня утримують найгіршу різницю голів — 4:29 та з цієї ж дати і до сьогодні замикають таблицю.

Найбільшого прогресу тижня досягли «Сільце» та «Дубрівка», які піднялись на одну сходинку вгору. При цьому, «сілецький клуб» вперше з 9 червня повернувся до першої п'ятірки.  

Найбільші невдахи туру «Ільниця» та «Кушниця», які зробили по одному кроку назад.

Матчі наступного 9 туру пройдуть у неділю 7 липня. У цей день відбудеться головна битва першого кола «Заріччя» — «Доробратово», результат якої не зумів би передбачити навіть Нострадамус. Не менше інтересу та інтриги в поєдинку, який відбудеться на іншому березі річки Іршавки, де «Сільце» прийматиме «Греблю». Принциповими стануть ще два двобої, у яких зустрінуться «Білки» — «Ільниця» та «Кушниця» — «Дубрівка». Більш прогнозованою є пара «Осій» — «Загаття». Чергову зливу голів в одні ворота очікуємо від офіційного спарингу «Негрово» — «Приборжавське». Початок ігор о 17.00.      

8 тур
30 червня, неділя:
«Ільниця» — «Заріччя» —   0:2, «Доробратово» — «Осій» — 3:0, «Гребля» — «Кушниця» — 7:0, «Чорний Потік» — «Негрово» — 1:1, «Дубрівка» — «Білки» —   1:0, «Приборжавське» — «Сільце» — 1:2.

9 тур
7 липня, неділя:
«Заріччя» — «Доробратово», «Сільце» — «Гребля», «Білки» — «Ільниця», «Кушниця» — «Дубрівка», «Осій» — «Загаття», «Негрово» — «Приборжавське».

ТС: «Доробратово» — 21, «Заріччя» — 18, «Гребля» — 16, «Негрово» — 14, «Сільце» — 13, «Ільниця» — 12, «Загаття» — 10, «Білки» — 9, «Дубрівка» — 7, «Кушниця» — 5, «Чорний Потік» — 4, «Приборжавське» — 3, «Осій» — 1.

Євген Свищо

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат