90% молодих українців готові виїхати за кордон, - владика Йосиф

admin 02.07.2013 21:36 СОЦІО

Одна з причин чому українська молодь виїжджає за кордон – це здобуття якісної освіти, яка б могла стати підґрунтям для майбутньої професії. На сьогодні за даними Центру Разумкова і соціальними тенденціями, 90% української молоді готова покинути рідний край і на це треба адекватно реагувати. Про це розповів владика УГКЦ єпископ-помічник Київський Йосиф (Мілян).

За його словами, близько 6 млн емігрантів у світі є нашими співвітчизниками, віком до 35 років. І церква має адекватно зреагувати на це, щоб попередити «витік мізків» з держави. Бо головна її мета – служити народові, а не залишатися осторонь. Саме тому був створений пасторально-місійний відділ, тому під час всіх хвиль еміграції нашого народу щоразу церква висилала своїх душпастирів для підтримки вірних, для їхнього духовного добра, зміцнення нації. Цей відділ займається греко-католиками, які проживають у 38 країнах світу.

Також єпископ звернув увагу на те, що держава мало оцінює вплив церкви на людей, її роль у суспільстві і в результаті майже її не підтримує. «Для прикладу, у нас немає жодних католицьких шкіл. Відкриття такого освітнього закладу в Україні – означає відкриття приватної школи. Тобто держава прирівнює це до комерційно вигідного проекту і накладає відповідне оподаткування. Що, в свою чергу, не є під силу церкві», – сказав владика УГКЦ єпископ-помічник Київський Йосиф (Мілян).

Крім того, владика Йосиф торкнувся питання ліквідації у школах предмету «християнська етика». «Церква добре зробила свого часу, започаткувавши християнську етику на теренах Західної України, що зараз є уже дуже проблемним питанням, а також спроба розвинути академічне капеланство в університетах – є непростим для здійснення з огляду на неможливість активно співпрацювати з державою», – додав владика.

У контексті цього владика зауважив, що Церквою підготовлена низка пропозицій, які уже «лежать на столах у парламентських установах». Крім того, 3 липня відбудуться парламентські слухання з питань трудової міграції і церква теж не залишиться осторонь і подасть свою резолюцію та своє бачення цієї проблеми.

Джерело:   ZAXID.NET

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат