Суд відмовив спікерові:   у Балоги таки заберуть нардепський мандат

28.06.2013 16:23 ПОЛІТИКА

Київський апеляційний ад­мінсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу спікера Володимира Рибака на рішення іншого суду, який зобов’язав його вилучити посвідчення нардепів Павла Балоги та Олександра Домбровського. Про це повідомив нардеп VI скликання Юрій Кармазін. При цьому він підкреслив, що постанова набуває законної чинності «з цього дня» (тобто з 21 червня).


Як відомо, ще 8 лютого Вищий адмінсуд позбавив Балогу депутатських повноважень.

Підставою для цього став позов депутата Верховної Ради VI скликання Кармазіна, який заявив про фальсифікацію виборів у окрузі № 71, де чомусь було оголошено перемогу Павла Балоги.

14 лютого голова Верховної Ради Рибак повідомив, що направив до Конституційного суду подання про відповідність Основному Закону рішення ВАСУ про позбавлення Балоги і Домбровського повноважень.

11 червня Окружний адмінсуд Києва зобов’язав голову Верховної Ради Володимира Рибака вилучити посвідчення у депутатів Олександра Домбровського і Павла Балоги.

Представник ВР у суді Анатолій Селіванов заявив, що в парламенті планують оскаржити рішення Окружного адмінсуду щодо позбавлення мандатів Балоги і Домбровського. 21 червня Рибак подав апеляцію на рішення суду і ось суд цю апеляцію не схвалив.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат