За оприлюднення на ТБ своїх справ мерія Ужгорода платитиме

22.06.2013 09:13 РАТУША

Цього вівторка на сесію Ужгородської міської ради виносилося 29 проектів рішень. Із-поміж перших депутати ухвалили Програму висвітлення діяльності міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації на 2013—2015 роки. Тож за оприлюднення на закарпатських телеканалах своїх справ упродовж зазначеного періоду мерія заплатить із міського бюджету 405 тис. грн., 155 тис. грн. вже у поточному році й по 125 тис. на два наступні.


Минулого разу при голосуванні програма не набрала достатньої кількості голосів. Цього разу тільки шість голосів було за те, щоб відхилити питання, однак 38 із 49 присутніх депутатів висловилися «за» й рішення ухвалили в цілому з критичними зауваженнями.

Головним завданням ухваленої на сесії Програми визначено «своєчасне та всебічне інформування ужгородців про діяльність міської ради, її виконавчого комітету, забезпечення подання інформації на засадах своєчасності, систематичності, повноти, всебічності та об’єктивності…»

Зауваження, які кілька разів прозвучали під час сесійного засідання, стосувалися поміж іншого того, що депутати голосують чужими картками, зокрема один із заступників міського голови, представники ЗМІ фіксували це на фото— і телекамери.

Сесія ухвалила рішення стосовно меж земельної ділянки в 10 соток для присвоєння кадастрового номера на прибудинковій території на вул. Грушевського, 35а, виділила 11 соток на вул. Минайській, 23а (поряд із колишньою стоматполіклінікою, якій навесні було відмовлено у продовженні терміну оренди) «для будівництва і подальшого обслуговування будівель закладів комунальної власності». Депутати підтримали також виділення 10 соток на вул. Джамбула, 117а, що між залізничною лікарнею й «малосімейкою», під будівництво й обслуговування закладів комунальної сфери послуг. Також на баланс Департаменту міського господарства передані 12 соток на перетині вулиць Корятовича і Фединця (позаду «Червеної ружі»), 32 сотки по вул. Руській, 38 та 9 соток неподалік стадіону «Автомобіліст».

За рішення «Про приватизацію земельної ділянки несільськогосподарського призначення шляхом викупу» проголосували 39 депутатів із 49. 13,8 сотки біля колишнього кінотеатру «Ужгород» продано ТОВ «Кінокомплекс Ужгород» за ціною 180 грн. за кв. м.

Ухвалені на сесії рішення прокоментував народний депутат від Партії регіонів Сергій Мошак: «Мені не зрозуміла позиція міського голови та депутатської більшості, коли рішення приймаються без урахування інтересів людей та міста. На моє переконання, виселяти стоматологів із поліклініки на вул.Минайській заради оборудок із комунальним майном — неприпустимий крок. Вважаю також, що рішення відібрати в підприємця земельну ділянку на території Боздоського парку, прикриваючися легендою про будівництво там у майбутньому школи, це рейдерство. Підприємці намагаються заводити в Ужгород інвесторів, а міська влада натомість створює їм бюрократичні перешкоди та привласнює їхні земельні ділянки для передачі «потрібним» людям. Зважаючи на такий стан речей, особливо дивує й те, що на цій самій сесії було вирішено виділити понад чотириста тисяч гривень на рекламу діяльності мерії в ЗМІ».

До речі, ще перед сесією мер Віктор Погорєлов оголосив про зміни у фракціях. Зокрема, з фракції «Єдиний центр» вийшли відразу 5 депутатів і один із фракції «Батьківщина» (більше про це читайте у статті «Крейсер «ЄЦ» пішов на дно», що знаходиться у розділі «Політика»).

ТЕГИ : віктор погорєловсергій мошак

Коментарі :


26.06.2013 20:50 жалива

Де коменты


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат