В Україні відтепер є пам’ятні п’ятигривневі монети "Материнство"

admin 19.06.2013 11:23 СОЦІО

Нацбанк повідомляє про введення в обіг пам’ятної монети “Материнство”.

Прес-служба Управління Національного банку України в Закарпатській області повідомляє, що Національний банк України увів в обіг 18 червня 2013 року пам’ятну монету “Материнство” номіналом 5 гривень, присвячену вічній цінності людства — материнству як джерелу життя, символу святості, вічності, тепла та любові. Це велика і вічна тема в мистецтві — одна з найдавніших у світовій культурі.
Монету виготовлено зі срібла 925 проби, категорія якості карбування — “пруф”, маса в чистоті — 15,55 г, діаметр — 33,0 мм, тираж — до 10 000 штук. Гурт монети — гладкий із заглибленими написами позначення металу, його проби — Ag 925, маси в чистоті — 15,55 і логотипом Монетного двору Національного банку України.
На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України та напис півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, у центрі — колиска як символ дитинства та безсмертя роду, під нею — рік карбування монети 2013 та унизу півколом номінал — П’ЯТЬ ГРИВЕНЬ.
На реверсі монети розміщено стилізоване зображення матері, яка в обіймах тримає на руках дитину, напис півколом МАТЕРИНСТВО. Образ матері сповнений теплом, ніжністю, турботою та любов’ю.
Пам’ятна монета номіналом 5 гривень є дійсним платіжним засобом України та обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

admin


За матеріалами прес-служби Управління НБУ у Закарпатській області

ТЕГИ : Нацбанкмонета

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат