Кращих спортсменів і тренерів Закарпаття готують на факультеті здоров’я людини УжНУ (ФОТО)

Наталія Каралкіна, студентка відділення журналістики УжНУ 18.06.2013 10:07 СПОРТ

Протягом навчального року у структурі факультету відбулося чимало змін, відкрили нову кафедру, розширили навчальну базу, а в приміщенні спорткомплексу розпочали ремонти й замінили вікна. Цього року випускниками факультету здоров’я людини стали 45 бакалаврів денної форми навчання, 17 спеціалістів і 11 магістрів.

Шестеро з них одержали дипломи з відзнакою. Також на факультеті випустили стали 40 бакалаврів, 28 спеціалістів і 14 магістрів заочної форми навчання.
Реорганізація структурного підрозділу розпочалася ще восени. «У розпорядженні факультету з’явилися бази практики в медичних установах. У реабілітаційному центрі для студентів УжНУ зараз вже доступні масажний кабінет, кабінет функціональної діагностики, лікувально-фізкультурний кабінет, лекційна аудиторія на 46 місць. Завдяки мудрим рішенням професора Федора Ващука, ректора УжНУ, доктора технічних наук на факультеті відбулося чимало змін. Ректор вболіває за спорт і приділяє увагу розвиткові інфраструктури факультету», - розповідає Олена Дуло, в. о. декана факультету здоров’я людини, кандидат медичних наук, доцент.
Урочисте вручення дипломів відбулося у великому залі колишнього економічного факультету, а зараз — оновленій будівлі на площі Народній, де розміщені історичний факультет, три музеї та ректорат. Для випускників підготували музичні номери та запросили світлодіодне шоу. Дипломи вручав проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Федір Шандор, який теж активно займається спортом. Він задоволений здобутками вихованців факультету на спортивній студентській універсіаді, тож подякував усім, хто вчився цього року на факультеті й допомагав розвиткові університету.
Випускники мають хороші можливості для працевлаштування, зазначила Олена Дуло на святі вручення дипломів: «Наші студенти працюють на посаді тренерів, вчителів фізичного виховання, а також у лікувально-профілактичних установах на посадах фахівців та інструкторів ЛФК та фахівця фізичної реабілітації. 13 випускників стало директорами шкіл, у тому числі спортивних. Дехто перебуває на ключових посадах у спортивній галузі».
Сьогодні факультет є найпотужнішим науковим підрозділом галузі фізичного виховання, спорту і фізичної реабілітації на Закарпатті. Підготовка фахівців здійснюється на трьох кафедрах: кафедрі фізичної реабілітації, кафедрі основ здоров’я, кафедрі теорії та методики фізичного виховання.
5 березня 2013 року у зв’язку з реорганізацією факультету фізичного виховання і спорту ДВНЗ «УжНУ» у факультет здоров’я людини була створена кафедра основ здоров’я.   Тут забезпечують викладання медико-біологічних дисциплін відповідно до державних стандартів підготовки бакалаврів за напрямом 6.010203 «Здоров’я людини», спеціалістів та магістрів за спеціальністю «Фізична   реабілітація». Оскільки у вирішенні проблеми збереження та підтримки здоров’я провідна роль належить освіті, саме підготовка майбутнього фахівця з напряму «Здоров’я людини»   до такої роботи і є основним завданням цієї кафедри.
Керівництво факультету зазначає, що зміна назви з «факультету фізичного виховання і спорту» на «факультет здоров’я людини» жодним чином не позначиться на підготовці спортсменів. Протягом року студенти привезли чимало нагород з всеукраїнських та міжнародних змагань й надалі успішно готуються до майбутніх перемог.
Третій рік поспіль факультет випускає магістрів фізичної реабілітації. З 2010-го року відкрито постійно діючу аспірантуру. Тож усіх, хто прагне досягти успіху у спорті, мріє про професії викладача фізичного виховання, тренера з обраного виду спорту, спеціаліста фізичної реабілітації чекають на факультеті здоров’я людини Ужгородського національного університету.

Наталія Каралкіна, студентка відділення журналістики УжНУ

ТЕГИ : спортУжНУфакультет здоров'я людиниУжгородЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат