Іноземні науковці вивчатимуть міжнаціональні відносини на Закарпатті

admin 14.06.2013 12:48 ПОДІЇ

Голова облдержадміністрації Олександр Ледида зустрівся із міжнародною делегацією науковців.

На зустрічі були присутні Володимир Колосов, Президент Міжнародного географічного союзу, Рішар Янн, професор університету Париж-Пантеон-Сорбонна, Ольга Вендіна, провідний науковий співробітник Інституту географії РАН, Сергій Устич, директор Інституту транскордонного співробітництва та Іван Савчук, співробітник Інституту географії НАН України.

Науковці приїхали до Закарпаття з метою дослідити транскордонні та етнополітичні процеси на східному кордоні Європейського Союзу. Також цікавило гостей питання щодо нацменшин в регіоні та можливості спільних наукових досліджень проблем транскордонних відносин.

За час візиту до Закарпаття міжнародна делегація вивчала можливості обміну фахівцями, науковцями та підготовки спільних проектів з залученням грантів від міжнародних донорських фондів.

- Закарпаття – край унікальний в складі України. Маємо кордони з чотирма країнами ЄС. У нас налагоджені зв’язки у економічні, культурній, соціальній галузях з усіма країнами-сусідками, - зауважив Олександр Ледида. – Щодо життя нацменшин у регіоні, то пишаємося виваженістю, толерантними та дружніми стосунками між представниками різних національностей, які тут проживають. Переконаний, Вам, як науковцям, буде цікаво дослідити нюанси внутрішньої та зовнішньої етнополітики Закарпаття. За час перебування в Закарпатській області члени делегації відвідають місця компактного проживання нацменшин, зустрінуться із місцевими жителями. Також заплановані зустрічі в Інституті транскордонного співробітництва, Інституті стратегічних досліджень, з професорсько-викладацьким складом УжНУ. Матеріали за результатами поїздки будуть використані у наукових дослідженнях транскордонного співробітництва у Центрально-Східній Європі.

admin


За матеріалами Прес-центр ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат