Дипломи випускникам УжНУ вручив головний стоматолог України

admin 13.06.2013 15:36 СОЦІО

Вчора, 12 червня, в Ужгороді у приміщенні обласної філармонії відбулося урочисте вручення дипломів випускникам стоматологічного факультету Ужгородського національного університету, – повідомляє офіційний сайт УжНУ.  

Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида, звертаючись до випускників, наголосив: «Вітаю вас зі святом, з отриманням диплому про вищу освіту. Від сьогодні ви підтверджуватимете своєю працею ті знання, які вклали у вас викладачі, ту допомогу, яку протягом навчання вам надавали батьки. Впевнений, що закарпатська стоматологія займає лідерські позиції в Україні і, завдячуючи лікарям-стоматологам, закарпатці будуть із щасливою європейською усмішкою. Щастя вам! У добру путь!».

Віктор Погорєлов, міський голова Ужгорода зауважив: «Вітаю вас із закінченням університету та бажаю знайти у житті можливість для того, щоб усі свої надії та мрії втілити у життя. Приємні усмішки забезпечують саме стоматологи та й узагалі, здоров’я людини – це, у першу чергу, здорові зуби. Бажаю усім вам щастя і Божого благословення!»

Ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор Федір Ващук безпосередньо перед врученням дипломів розповів: «Стоматологічний факультет УжНУ працює вже 7 років. Традиційно, для становлення університетської кафедри потрібно 10 років, а ви за 7 років створили повноцінний факультет, з 6 кафедрами та університетською стоматологічною поліклінікою. Це величезне досягнення, успіх і ми пишаємося таким гідним та успішним підрозділом, яким є стоматологічний факультет!».

Участь в урочистій події взяв і головний стоматолог Міністерства охорони здоров’я України, Президент Асоціації стоматологів України, директор Інституту стоматології НМАПО імені П.Шупика Академії медичних наук України, доктор медичних наук, професор Олексій Павленко. «Мені приємно бути сьогодні з вами, адже майже сім років тому я був причетний до створення цього факультету у вашому шановному вищому навчальному закладі. Приємно було і ознайомитися із підсумками роботи стоматологічного факультету УжНУ. Ріст стоматологічної науки на Закарпатті залежить від осіб, які працюють у цій сфері, тому передаю вам вітання від Міністерства охорони здоров'я України, комітетів Верховної Ради. Вітаю випускників із отриманням дипломів та висловлюю вдячність керівництву Ужгородського національного університету за значну пітримку розвитку стоматологічної науки», - сказав О. Павленко.

Представники влади відзначили внесок у розвиток стоматологічної освіти та науки ректора УжНУ, доктора технічних наук, професора Федора Ващука, фундатора стоматологічного факультету УжНУ, проректора, доктора медичних наук, професора Юрія Перести та нинішнього декана факультету професора Євгена Костенка.

«Ці 5 років виліпили з нас, неначе скульптор, професіоналів і відповідальних людей. Фундамент маємо міцний, а які зведемо стіни – залежить тільки від нас. Дякуємо своїм батькам, величезне спасибі нашим викладачам! Обіцяємо, що не зганьбимо чесного імені факультету і тих сподівань, які ви на нас покладаєте», - сказала від імені усіх випускників випускниця Наталія Вацик.

Наприкінці випускники урочисто дали клятву Гіппократа та заспівали студентський гімн.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат