Закарпаття може "попливти" вже через 10 днів

admin 06.06.2013 12:28 ПОДІЇ

Як повідомляють європейські та українські гідрометслужби, від підняття високого рівня води може постраждати Захід та Південь України.


Якщо ситуація не зміниться в кращу сторону, то повінь "перетне" кордони України, - повідомляють в службі ТСН.
"Ми очікуємо, що вже до кінця червня можемо відчути наслідки повені в Європі: Дунай вийде з берегів і рівень води досягне критичних позначок", - говорить начальник відділу гідропрогнозів Укргідрометцентру Вікторія Бойко.
Жителі підтоплюваних пунктів України вже почали готуватися до великої води.
"Гумові чоботи у нас завжди напоготові, майже в кожній сім'ї є човни, - каже мешканка селища Вилкове Одеської області Олена Смирнова. - Літні паводки нам не так страшні - вода швидко йде по каналах. Тільки шкода втратити врожай".
Більше панікують жителі Львівської області. П'ять років тому Прикарпаття постраждало від потопу, і тепер тут з жахом чекають великої води.
"Якщо Європу затопило, то і нас скоро чекає біда. У нас навесні завжди напоготові надувні човни і консерви - на випадок, якщо доведеться рятуватися на горищах", - розповіла мешканка села Гірське Миколаївського району Оксана Струк.
"Найстрашніше - якщо річки вийдуть з берегів. Приготували півтори сотні мішків і пару вантажівок піску. Хоча такою "артилерією" потоп не зупинити", - каже селянин Ігор Ковальчук.
Раніше повідомлялося, що повінь у Центральній Європі вже забрала 10 життів.
Джерело: mukachevo.net

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат