Спецпідрозділ арештував головного «силовика» Балог

31.05.2013 19:59 ПОЛІТИКА

Відразу кілька Інтернет-видань повідомили про сенсаційну новину — в Ужгороді спецпідрозділ «Альфа» з санкції самого генпрокурора Пшонки затримав колишнього убозівця, фактично праву руку Балоги з контрабандно-силових питань Юрія Дешка.


Інтернет-видання нагадують, що ще 2003 в році дружини співробітників митниці зверталися до тодішнього губернатора Різака з проханням захистити їхніх чоловіків від… співробітників УБОЗу Юрія Дешка та Михайла Гички. «Як писала тоді газета «Світогляд», цей лист було зареєстровано в канцелярії ОДА 07.11.2003 під № 663. Фактично в листі розкривалася схема, за якою убозівці змушували митників «пропускати мікроавтобуси з контрабандним вантажем». Вантаж переправлявся спочатку на склади села Добронь, а потім до Мукачева на «барвівські» склади», пише «УА-репортер».

Видання нагадує, що «Дешко і Гичка тоді були звільнені з УБОЗу, але від кримінальної відповідальності «відкосилися». Дешко був переведений до Львівської області у внутрішню безпеку залізниці, однак часто приїздив до Закарпаття і наприкінці 2004 році хлопці щільно притулилися до помаранчевого Балоги. Саме Дешко і Гичка в часи помаранчевої влади за щедрого фінансування і сприяння Балог розхитували ситуацію в міліцейських колах. Дешко знав, на що йшов. І мова навіть не про земельну ділянку на об’їзній Мукачева, яку він отримав від балогівської влади. Фактично з того часу вся контрабанда була під їхнім прикриттям і патронувалася мукачівським кланом. Не дарма найбільшими перевізниками були саме «Барва-транc» і «Дешко-транс». Вантажу через кордон провозилося на мільйони доларів щодня. Скільки з нього декларувалося, а скільки провозилося «в темну», зараз уже ніхто не порахує. Дешко служив Балогам вірно. Справно виконувалася команда «фас» щодо наїзду на мерію Ужгорода, якою тоді керував опальний до Балог Сергій Ратушняк. У хлопців просто зривало дах від безкарності, а Балога отримав вірних служак».

За інформацією «Репортера», солодке життя для Дешка закінчилося ще у 2009 році. «Нарешті зарухалася служба внутрішньої безпеки УБОЗу. Дешко намагався судитися проти одного зі співробітників цієї структури Мокрянина, а представляв його лейтенант міліції Михайло Данило. Однак Апеляційний суд закрив провадження. А згодом Дешка було звільнено з лав міліції. Як повідомляла преса, сам Данило також потрапив на гачок служби внутрішньої безпеки. Його звинувачували в побитті судді, знайшли у нього і гранату та боєприпаси. Після тривалих перипетій Данила затримав також спецпідрозділ «Альфа» і він сидить у Києві. І ось тепер той таки спецпідрозділ взяв і Дешка. Кажуть, що разом із Дешком був затриманий і начальник охорони Стрижака-молодшого».

«Якщо зважити на те, що Дешко вірою служив Балогам, «кришуючи» контрабандні потоки, то незабаром ми можемо стати свідками ще ряду гучних арештів. До речі, кажуть, що той таки вірний партнер Дешка — Гичка ще на волі. Він не просто є вірним балогівцем, але й став кумом Івана Балоги. Коли Віктора Балогу призначили міністром МНС, то Гичка отримав посаду заступника начальника МНС на Тернопільщині, однак на чомусь «залетів» і Балога перевів його на Київщину. Розповідають про гламурні походеньки Гички, як той «причарував» дружину когось із начальства МНС, що у скандал довелося знову ж таки втрутитися Балозі, щоб «розрулити» ситуацію. Одним словом, якщо пошукати, то про «солодку парочку» можна багато чого дізнатися. До речі, є інформація, що Гичка намагається відновитися на роботу в органах міліції. Чомусь в Івано-Франківській області. Хіба там можна сховатися?» — пише «Репортер».

І дійсно, якщо Балогам не вдасться витягнути з київських казематів своїх контрабандно-силових приплічників, то вони можуть багато цікавого розповісти слідчим. Ми станемо свідками великих викриттів.

ТЕГИ : Юрій Дешковіктор балога

Коментарі :


20.06.2013 14:35 Лоці

фігня то всьо, тоді усі контробасили і на то жили і платили усім начальникам і тим в тому числі хто сьогодні в кріслах і "великі борці" з контробандою та корупцієюю. Подивіться де жиють, на чому їздять з ким жирують.


04.06.2013 21:02 просто

У Работінського дружина, котра була колись дружиною Дешка.
А Работінський це окрема історія.ЗМІ пищать про цього перевертня...


04.06.2013 18:15 Слава

Дешка просто заказав Работінский нинішній начальник Закарпаського ВВБ УМВС, ось хто настоящий контрабандист!


04.06.2013 11:14 Іван Юрієвич

Справа не стрічках помаранчевих і варцабах. питання в тому, чи він кришував контрабанду, чи ні! Кажуть, що кришував. Повинен відповідати.


03.06.2013 14:13 Коля

Влада страдає безпредєлом!!! Рівно десять років тому таке вже було при Різаку та Варцабі. Влада не робить ніяких висновків. Скоро буде нова революція. Юра Дешко перший мент який пішов проти Варцаби та бандитів, перший хто носив помаранчеві стрічки в області, це йому помста!


02.06.2013 20:03 пенсіонер

Там порядних ніколи не було.Усі вони перевертні!Одна назва УБОЗ і людині стає страшно.Скільки невинних людей скалічено, скількох незаконно звинуватили та повісили усіх собак.Це просто-напросто каральний та рекетирський орган.Корупція 100 вісоткова!


31.05.2013 22:24 Ваня

Юра Дешко чесна та порядна людина.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат