Чемпіонат Закарпаття. «Метеор» та «Поляна» познущались над аутсайдерами

Євген Свищо 31.05.2013 18:43 СПОРТ

 

Минулої неділі відбулись матчі 6 туру чемпіонату Закарпаття у вищій лізі.

Лідер першості «Метеор» у Пістрялові приймав хустську «Оболонь». З самого початку «метеорити» Василь Варга, Назар Літун, Сергій Лендєл, Андрії Герц та Сироватко нав'язали супернику тотальний контроль над м'ячем. Останній взагалі провів кращу гру з початку сезону – і передачі віддавав і гол забив. Злива нагод для взяття воріт тривала з 9-ї по 11-ту хвилини. Першу нагоду біля воріт «пивоварів» створив Н. Літун, після прицільного удару якого м'яч рикошетом пролетів поряд з правою стійкою. За мить В. Варга завдав першого удару в площину воріт, коли в штрафному майданчику головою замкнув навіс із кутового Н. Літуна. Та мяч майже з лінії воріт вибив захисник, який закривав правий вільний від воротаря кут. «Оболонці» відповіли контратакою, яку завершив влучним пострілом у аналогічний кут М. Вурста. Та цього разу на його удар зреагував воротар Євген Сослюк. Завершив «парад дебютних небезпек» Н. Літун, який, після порушення правил проти А. Сироватка, пробив зі штрафного під самісіньку поперечину. Воротар Іван Шімон у стрибку перевів м'яч на кутовий.  

До певної пори у затінку згаданих майстрів був центрфорвард «Метеора» А. Сірий. Та свій вклад в успіх команди він все-таки зробив.   На 22-й хвилині місцевій «людині-голу» вдалось влучним пострілом у дальній правий кут завершити атаку лівим флангом – 1:0.

«Оболонці» з інтервалом у дві хвилини створили дві нагоди, щоб зрівняти рахунок. Спочатку Іван Луцак влучним ударом з льоту замкнув навісну передачу з кутового Мирослава Мадяра, та Є. Сослюк правильно обрав позицію і забрав шкіряного до рук. Ще пізніше, після гарматного удару зі штрафного з 35-ти метрів М. Мадяра, м'яч пролетів над поперечиною.  

Трішки перевівши подих господарі знову взялись штурмувати «браму» суперника з такою завзятістю, ніби ті відбивали склад із пивом. На 27-й хвилині А. Герц влучним ударом у лівий кут замкнув навіс з правого флангу В. Варги. І. Шімон не ризикуючи перевів м'яч на кутовий. Далі чергового пострілу завдав Н. Літун, та воротар кулаками виніс шкіряну кулю за межі штрафного майданчика. На 30-й хвилині триходівка через правий фланг за участю А. Сироватка, А. Герца та С. Лендєла завершилась ударом останнього над воротами. Та вже за мить С. Лендєл реабілітувався за невдалу спробу, коли партнери вивели його віч-на-віч з воротарем. Півзахисник, перекинувши останню перепону у вигляді І. Шімона, запустив шкіряного під поперечину — 2:0. Далі настало порівняний ігровий спокій з поодинокими вилазками до захисних мурів суперника. Здавалось тайм так і завершиться, та іншої думки були місцеві майстри шкіряного м'яча. Спочатку вони на 37-й хвилині дозволили завдати удару «пивовару» Миколі Вурсті, після якого шкіряна куля пролетіла над брамою. Далі на 43-й хвилині одному з небагатьох у складі сучасного «Метеора» вихованців мукачівської дитячої футбольної школи А. Сироватку вдалось слаломне забігання, де в якості перепон було кілька гравців суперника. Пістрялівець легко залишив позаду всіх їх і відпасував в центральну зону штрафного майданчика на вільного А. Герца, а той влучно пробив у праву дев'ятку воріт – 3:0.    

Другий тайм розпочався під акомпонемент зливи та вітру. Тому хто більше бив по воротах, вдалося забити голи. На 50-й хвилині А. Сироватко зробив черговий простріл з правого флангу на С. Лендєла. Той відкинув шкіряного далі на В. Варгу. Екс-тренер минулорічного «Мукачева» одразу пробив у лівий кут. М'яч, каверзно підстрибнувши перед воротарем, залетів у сітку – 4:0. Через десять хвилин В. Варга та А. Сірий могли оформити дубль. Після удару першого зі штрафного, І. Шімон не зміг одразу приборкати шкіряну кулю. На добивання трішки не встиг А. Сірий і воротар з другої спроби зафіксував мокрий м'яч. На 73-й хвилині захисники гостей «привезли собі» п'ятий гол, коли обрізались неподалік власного штрафного майданчика. Це дозволило А. Сироватку вийти віч-на-віч з воротарем. Після його удару в правий кут гостей врятувала стійка, від якої м'яч полетів до лінії штрафного майданчика. Це не збентежило А. Сироватка, який, додавши в русі, першим підбіг на добивання і вколотив шкіряну кулю в лівий кут, встановивши остаточний рахунок на користь команди Івана Ковача – 5:0. Слід відзначити, що за шість перших матчів «команда   з підніжжя славнозвісної РЛС» наколотила найбільше голів — 21, пропустивши при цьому найменше — 3.

Головний конкурент пістрялівців «Поляна» грала в угорськомовному селі Пийтерфолво, що на Виноградівщині, проти головного аутсайдера ліги «Петрова». Господарі недовго тримали рівновагу в рахунку. «Команда з батьківщини мінеральних джерел» ще до перерви вирішила долю поєдинку: рахунок на 29-й хвилині відкрив Павло Оржеховський, Роман Піцур на 38-й хвилині подвоїв його, ще за дві хвилини Михайло Реплюк ударом з пенальті довів рахунок до розгромного — 3:0, на 43-й хвилині Сергій Кундрик пострілом з-за меж штрафного майданчика встановив остаточний рахунок першого тайму — 4:0.

У другому таймі Михайло Реплюк спочатку на 75 хвилині оформив дубль — 5:0, а ще через дві хвилини й хет-трик — 6:0. Слід відзначити, що наразі у «Петрова» найгірші показники голів: найменше забили — 2, і найбільше пропустили — 18.

Ще один новоспечений фаворит «Ф. Медвідя» у рідних стінах переміг виноградівський «Севлюш» — 3:1. «Боржава» в Довгому неочікувано дотиснула «Середнє» — 1:0. «Бужора» в Іршаві розгромила воловецькі «Карпати» — 3:0.

У таблиці відбувся стрибок на дві сходинки догори однієї команди — «Боржава» залишила позаду «Середнє» та «Севлюш». Матчі 7 туру пройдуть у неділю 2 червня. Найцікавішою виглядає пара «Середнє» — «Ф. Медвідя». Початок ігор о 16.00.

6 тур
26 травня, неділя:
«Метеор» – «Оболонь» — 5:0, «Бужора» – «Карпати» — 3:0, «Петрово» – «Поляна» — 0:6, «Ф. Медвідя» – «Севлюш» — 3:1, «Боржава» – «Середнє» — 1:0.

7 тур
2 червня, неділя:
«Середнє» — «Ф. Медвідя», «Севлюш» — «Петрово», «Поляна» — «Бужора», «Карпати» — «Метеор», «Оболонь» — «Боржава».

ТС: «Метеор» – 18, «Поляна» – 16, «Медвідя» – 12, «Боржава» – 9, «Середнє» – 8, «Севлюш» – 7, «Бужора» – 7, «Оболонь» – 4, «Карпати» – 3, «Петрово» – 3.

Євген Свищо

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат