Федір Ващук: «УжНУ — серед лідерів у науково-технічній діяльності»

31.05.2013 14:26 СОЦІО

Ректор Ужгородського Національного університету, доктор технічних наук, професор Федір Ващук розповів про результати завершення навчального року, зокрема, в науковій роботі вишу.


Так, нещодавно Міністерство освіти і науки України підбило підсумки звітної кампанії щодо наукової та науково-технічної діяльності вищих навчальних закладів та наукових установ за 2012 рік. Ретельно проаналізовані організація наукового процесу, підвищення результативності провадження наукової та науково-технічної діяльності у вищих навчальних закладах. За результатами узагальнення показників визначені рейтинги вищих навчальних закладів та наукових установ. Приємно відзначити, що Ужгородський Національний університет за останній рік увійшов до групи лідерів за результатами наукових досліджень. Зокрема, за кількістю проданих ліцензій на впровадження науково-технічних розробок у різні галузі господарства УжНУ посідає друге місце серед усіх наукових установ у державі. А за кількістю наукових публікацій у міжнародних журналах, що входять до наукометричних баз даних, у співвідношенні до штатних наукових працівників УжНУ перемістився на п’яту позицію серед національних університетів України.

Університет активно налагоджує наукову співпрацю з міжнародними науковими центрами. Серед останніх результатів науково-технічної кооперації — досягнення домовленості з Федеральним космічним агентством Росії про розміщення в лабораторії космічних досліджень УжНУ сучасного оптико-електронного комплексу, який ввійде до глобальної навігаційної системи ГЛОНАС та використовуватиметься для спостережень із метою уникнення астероїдно-кометних загроз.

ТЕГИ : УжНУФедір Ващук

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат