Закарпатські школярі вивчали роботу митниці (ФОТОРЕПОРТАЖ)

admin 28.05.2013 10:35 СОЦІО

 

«Діти мають унікальну можливість освоїти ази митної справи», - вчитель спеціалізованої школи-інтернату   Інна Родович.

Екскурсію на митницю наші діти чекають з особливим нетерпінням, адже для багатьох з них це перше знайомство з такою цікавою і відповідальною роботою. Тим більше, що під час екскурсії митники відкривають справжні секрети своєї роботи. Традиційно подорожі на кордон   ми спільно з Чопською митницею присвячуємо Міжнародному дню захисту дітей.   І традиційно наші випускники відвідують україно-словацький кордон у міжнародному пункті пропуску «Ужгород».
Першим школярів зустрів керівник Чопської митниці Міндоходів України Олександр Похилько, який щиро привітав випускників із успішним завершенням останнього навчального року, побажав їм визначитись із майбутньою професією в житті, серед яких можлива служба в митних органах. Для цього він запропонував   ознайомитися з роботою інспекторів, поринути у їх буденну справу, яка полягає не лише у пропуску товарів, боротьбі з контрабандою та виявленні інших правопорушень, а й у наповненні державної скарбниці мільйонними перерахуваннями.
Начальник митного поста «Ужгород» Олександр Андрійчук продовжив екскурсію на пасажирському напрямку. Серед корисної інформації - кількість товару дозволений для   переміщення через кордон та на яку суму; що означає вибір «зеленого» або «червоного» коридорів;   яку кількість валюти дозволяється не декларувати, а яку – обов’язково. Також митники продемонстрували учням роботу технічного засобу митного контролю «бастер»,   який визначає   прихований товар в авто. А за допомогою ендоскопа можна проникнути у важкодоступні місця автівок.
На вантажному терміналі Олександр Андрійчук розповів школярам про процедури пропуску вантажівок з товарами у режимах експорт та імпорт через митний кордон України.
«Спочатку вантажівка зважується на автомобільних вагах для звірки у товаросупровідних документах   відомостей про загальну вагу вантажу. Далі проводяться необхідні процедури контролю товарів, які, при необхідності, повністю вивантажують для ретельної перевірки їх фактичної кількості, вартості та асортименту, - демонструє керівник поста у боксі поглибленого огляду на прикладі однієї вантажівки з товаром. - Адже нерідко трапляються випадки, коли недобросовісні водії завозять набагато більше товару, ніж декларують, або інший товар, за який потрібно сплати більше податків і зборів. Відносно таких ділків ми складаємо протоколи, прихований від митного контролю товар та транспортний засіб вилучаємо, а після судових рішень порушники ще й сплачують штрафні санкції», - констатував О.Андрійчук.
Найбільше захоплення у юнаків та дівчат викликало знайомство з собакою-пошуківцем. Досвідчений кінолог продемонстрував перевірку вантажівки на виявлення наркотичних та інших заборонених законодавством предметів.
Насамкінець екскурсії учні із задоволенням ділилися між собою враженнями, а кілька дівчат та хлопців поділилися, що після успішного складання державних екзаменів та тестів вони підуть вчитися на митників.


Автор: Інна Родович, вчитель Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів.

admin

ТЕГИ : МитницяшколяріЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат