Студенти УжНУ здобуватимуть європейський диплом через систему відеоконференцій

24.05.2013 18:21 ПОДІЇ

Студенти УжНУ отримали змогу здобувати європейський диплом із допомогою мультимедійних аудиторій та надсучасної системи транскордонних відеоконференцій. Днями тут презентували, як на практиці триває навчальний процес із допомогою обладнання вартістю понад 300 тисяч євро.


Як повідомив ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор Федір Ващук під час презентації системи, технічне ноу-хау відтепер доступне ужгородським студентам завдяки спільному українсько-словацькому проекту в рамках Угоди про співробітництво УжНУ та Центральноєвропейської вищої школи в м. Скаліца. За словами ректора, завдяки впровадженому проекту УжНУ здійснив різкий інформаційний і технологічний стрибок та отримав новітню техніку (відеообладнання, 3D-принтер, SMART-дошки, іншу комп’ютерну техніку). Усе — завдяки міжнародній співпраці та налагодженим контактам із, зокрема, словацькими вишами.

Відтепер не потрібно долати відстані та кордони: лекції професорів будь-якого університету світу можна «відвідати» безпосередньо в Ужгороді. Щодо словацького вишу, то він надає можливість отримати диплом, навчаючись саме за цією системою.

Феноменом для всієї Європи назвала презентовану новацію консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Бур’янова. Адже йдеться про впровадження навчання і наукової роботи в онлайн-режимі між університетами сусідніх країн.

На відкритті побувала і ректор Центральноєвропейської вищої школи (Словаччина) професор Хайді. Саме вона подала ініціативу і здійснила серйозну роботу для отримання відповідного фінансування, щоб відкрити в Ужгороді на базі УжНУ 3 сучасні мультимедійні аудиторії. Це понад 300 робочих місць із можливістю в режимі реального часу проводити міжнародні навчальні й наукові заняття, конференції, не виїжджаючи з Ужгорода. До слова, системою відеоконференцій зможуть користуватися всі структурні підрозділи УжНУ та контактувати з її допомогою не тільки зі Словаччиною, а й з усіма країнами світу, де є аналогічне обладнання. Згодом працюватиме і система синхронного перекладу, пообіцяв ректор Ф. Ващук.

ТЕГИ : УжНУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат