Ален Панов реалізовуватиме проект «Ужгородського ренесансу»   і йтиме в мери

24.05.2013 15:53 РАТУША

 

У 2011 році в Ужгороді було започатковано Концепцію відповідального забудовника, в рамках якої анонсовано проект «Капітульна, 22». Йшлося про реконструкцію одного з будинків XVIII ст. архітектурного комплексу ужгородської Замкової гори. На сьогодні всі роботи по проекту успішно завершені.


Автор концепції Ален Панов у Ужгородському прес-клубі розповів, що менш ніж за 2 роки вдалося реставрувати історичну будівлю площею близько 600 кв. м, зберігши її автентичність та уникнувши дисонансу з архітектурним ансамблем Замкової гори.

«Нам вдалося зруйнувати стереотипи і провести переоцінку цінностей у ставленні до історії Ужгорода. Спостерігаємо активізацію дій громади зі збереження архітектурного обличчя і доволі дієвий вплив на владу саме в цьому аспекті. Сподіваюся, що цей проект може стати початком ланцюгової реакції серед власників подібних споруд, зазначив Ален Панов. — Маю надію, що в тандемі з Мукачівською Греко-католицькою єпархією нам вдасться дати потужний імпульс у справі початку відродження Замкової гори». 

У контексті відродження Замкової гори Ален Панов презентував ще один проект розвитку, втілення якого розпочалося нещодавно. Йдеться про благоустрій площі перед Кафедральним собором, де можна і відпочити, і панорамно споглядати архітектурну красу цієї знакової для міста споруди, і просто пофотографуватися. Загальноєвропейські норми передбачають, що перед центральним собором будь-якого міста є відповідна його величі площа.

Також Ален Панов заявив, що серйозно розглядає свою участь у майбутніх виборах мера Ужгорода. Вважає, що наше місто має стати однаково комфортним для його мешканців і гостей, для чого потрібна грамотна напрацьована стратегія, до реалізації якої слід залучити грамотних фахівців із правильними моральними орієнтирами та відповідну кількість матеріальних і фінансових ресурсів, які мають бути ефективно вкладені в розвиток міста. Над напрацюванням саме такої стратегії з колегами працюємо не перший рік, запевнив Ален Панов. На його думку, місце в команді має значення лише виключно в контексті ефективності гравця, саме тому не надто переймався власним «номером у списку», але наразі вважає, що має достатньо бажання, енергії, досвіду попрацювати над амбітним проектом «Ужгородського ренесансу» саме на позиції лідера.

ТЕГИ : ален панов

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат