Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Rionews 15.05.2013 07:00 ПОДІЇ

Сьогодні середа, 15 травня. Замислюйте щось корисне в екватор тижня, який збігається з екватором місяця. Особлива ранкова кава додасть бадьорості, а приємні співрозмовники подарують бажані емоції на початку нового дня. Відкривайте для себе щось цікаве й прагніть перемог. Гарного дня!

Цитата дня: Немає нічого страшнішого за необмежену владу в руках обмеженої людини.   ( В. Симоненко)

15 травня 2013 року в Ужгороді температура повітря вдень 18-20°. Безхмарним небо буде лише вранці - день та вечір в Ужгороді очікуються похмурими. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дрібний дощ, проте ближче до вечора він закінчиться.
Народний прогноз погоди
: 15 травня відзначається день пам'яті князів Бориса і Гліба, Сіячів. У цей день починають співати солов'ї, тому його називають "Солов'їним". Якщо соловей співав заливисто, значить "весна пішла на спад, а літо - на прибуток". Якщо соловей заспівав на голі дерева, бути неврожаю плодів у садах.



За православним календарем 15 травня ІМЕНИНИ відзначають Панас, Борис, Гліб, Еспер, Зоя, Іоанна, Йосип, Кирьяк (Кириак), Марія, Марфа, Никодим, Саломия, Сусанна, Тамара й Феодул (Феодул).


Сьогодні також:
• Міжнародний день сім'ї
• День Збройних Сил (США)
• Накба.



Цей день в історії

1648 — Битва між повсталими українськими козаками під керівництвом Богдана Хмельницкого і авангардом військ Речі Посполитої при Жовтих Водах (по 16 травня)
1848 — з цього дня, згідно з законом австрійського цісаря Фердинанда І від 17 квітня 1848, скасовувалися селянські повинності у Галичині (селянська реформа 1848).
1935 — у Москві відкрився перший в СРСР метрополітен
1940 — в США в продажу з'явились нейлонові панчохи




Що сьогодні буде в Ужгороді та краї?

Галерея «Ужгород»  
Виставка живопису Лесі Приймич.
Галерея працює з 11.00 до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.


Центральна міська бібліотека для дітей «Казка» (пл. Б. Хмельницького, 3)
26 квітня—13 травня — пересувна виставка робіт юних художників України «Національний банк майбутнього».
Постійно діюча виставка дитячих робіт творчої групи «Весела палітра».

Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
Персональна виставка Марії Яцьків (вишивка хрестиком).
Виставка графіки Інни Осадчої та Наталії Угрин.
Постійно діючі експозиції та виставки.
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції —   з 9.00 до 17.00.

Мистецький кафе-клуб «Під замком» (вул. Ольбрахта)
Постййно діюча виставка робіт Петра Шолтеса, члена закарпатської організації Спілки художників України.

Меморіальний будинок-музей народного художника України Ф. Манайла (Ужгород, вул. Другетів, 74)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 10.00 до 17.00 щодня, крім неділі й понеділка.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Тимчасова виставка «Містичне число 9 у житті та творчості Арпада Філепа» з нагоди 150-річчя від дня народження угорського поета, письменника, драматурга, музиканта.
Експозиція з історії Ужгорода та Ужгородського замку «Древній замок над Ужем».
Експозиція з історії духовної культури на Закарпатті.
Виставка холодної та вогнепальної зброї ХVІ — початку ХХ ст. з фондової колекції музею.
Експозиція меморіальної кімнати Президента Карпатської України Августина Волошина.
Виставка народних музичних інструментів Закарпаття.
Виставка народного одягу Закарпаття.
Виставка стародруків та ікон VIII — початку XX ст.
Фотовиставка «Меморіальні та пам’ятні місця А. Волошина в Ужгороді та Закарпатській області».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.  

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. Вам сьогодні не слід зловживати шкідливими звичками. Якщо ви хочете кинути курити, або позбавитися зайвої ваги - саме час. Від фізичних навантажень краще відмовитися. Є ризик розтягувань і травм кінцівок. Проявляйте стриманість у своїх емоційних поривах. Дорікання з ваших вуст може спричинити побутовий конфлікт.
Телець. Саме час почати займатися своєю фізичною формою. Перегляньте раціон харчування, додавши морепродукти. У другій половині дня вам слід уникати гучних місць. Сьогодні ви можете опинитися в центрі чужого конфлікту. Проявляйте холоднокровність і відмовтеся від боротьби за справедливість. Вечір краще провести в колі сім'ї.
Близнюки. Вам варто звернути увагу на речі, що дратують. Позбавтеся непотрібних предметів у домі і наведіть порядок. Фізичні навантаження на свіжому повітрі послужать антистресовою терапією. Шопінг краще сьогодні відкласти, ви можете піддатися спокусам, які призведуть до витрат. Увечері варто відвідати родичів.
Рак. Сьогодні вам доведеться брати участь у колективних роботах. Одягніться зручно, щоб не відчувати дискомфорту. Роботи на присадибній ділянці будуть плідними. Не варто вимагати від оточуючих великої ефективності у господарських роботах. Показавши гідний приклад працьовитості, ви будете на висоті. Увечері підуть на користь водні процедури.
Лев Сьогодні на вас чекають непередбачені витрати, які можуть засмутити. Вам не слід вирушати в дальні поїздки. Особливу уважність і обережність слід проявити на дорозі. Спілкування зі старими друзями істотно підніме настрій. Увечері ви можете спровокувати ревнощі з боку партнера. Намагайтеся не давати приводу для сварки.
Діва. Вранці вам слід більше уваги приділити своєму зовнішньому вигляду. Незапланована зустріч може змінити ваші плани на відпочинок. Не слід вирушати в шумні місця. Вам потрібен душевний спокій. Споглядання за природою і спілкування з тваринами допоможуть зняти негативну енергетику. Сьогодні слід вживати більше рідини.
Терези Ваш настрій буде мінливим увесь день. Намагайтеся не давати обіцянок, які важко виконати. Вам доведеться займатися домашньою рутиною, але не довго. Відкладіть складну роботу в домі на інший день. Сьогодні корисно побути на самоті. Роздуми над своїми помилками підуть на користь, і ви знайдете правильні рішення
Скорпіон Сьогодні найкращий день для творчості. Якщо у ваших планах ремонт, сміливо беріться за фарбування. У другій половині дня на вас чекає романтичний сюрприз від коханої людини. Увечері вирушайте в незнайоме місце. Довірившись інтуїції, ви підете в потрібному напрямку і отримаєте незабутні враження. Алкоголем краще не зловживати сьогодні.
Стрілець. З ранку все валитиметься з рук. Сьогодні вам не варто займатися домашніми справами. Найкраще сходити в гості або пообідати в заміському ресторані. Ваш настрій може зіпсувати зустріч із людиною з минулого. Не варто занурюватися в неприємні спогади. Цінуйте те, що маєте зараз, адже роздуми про минулі помилки марні.
Козеріг День буде насичений приємними новинами. Можливо, вам доведеться вирішувати робочі питання. Не переймайтеся, ваша праця окупиться у великому обсязі. У другій половині дня не варто нічого планувати. У вас буде декілька приємних запрошень, вибирайте будь-яке. Гучні веселощі ввечері з гарною компанією вам не зашкодять.
Водолій. Сьогодні ваші родичі потребуватимуть допомоги. Намагайтеся не планувати своє дозвілля, інакше можете засмутитися. Квитки заздалегідь купувати не варто, інакше можете не потрапити на захід. Відпочинок на природі вас може засмутити сьогодні. Вечір найкраще присвятити самовдосконаленню. Занурившись у роздуми, ви знайдете причину своїх проблем.
Риби Вранці вам слід більше уваги приділити своєму зовнішньому вигляду. Незапланована зустріч може змінити ваші плани на відпочинок. Не слід вирушати в шумні місця. Вам потрібен душевний спокій. Споглядання за природою і спілкування з тваринами допоможуть зняти негативну енергетику. Сьогодні слід вживати більше рідини.


А зараз — усміхніться :)

Знайшовши у внука білий порошок, бабуся вирішила, що це борошно і зробила з нього паску. Великдень не припинявся три тижні.


"Б'є - значить любить!", - Сказав п'яний електрик і знову поліз у трансформаторну будку.



Настала така пора, коли стоїш в 2 годині ночі в одних трусах з тапочком в руці на ліжку .. і видивляєшся це падло, яке дзижчить.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат