Держсекретар МЗС Угорщини: Україна і ЄС по-новому окреслять кордони Європи

admin 14.05.2013 18:32 ПОДІЇ

Підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом матиме значення для української історії та по-новому окреслить кордони Європи.


Таке переконання висловив держсекретар МЗС Угорщини Жолт Неймет, підбиваючи підсумки VI Форуму «Європа-Україна», що завершився в Будапешті, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.
«Спільним інтересом є, щоб Угода про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та ЄС була підписана на листопадовому саміті у Вільнюсі, адже це наріжний камінь в історії України, що по-новому окреслить кордони Європи», - сказав Неймет.
Він наголосив, що обопільним інтересом як Євросоюзу, так і партнерських країн є успішна реалізація програми «Східне партнерство», ключовим учасником є Україна. «Тісне співробітництво між Україною і Євросоюзом, розвиток України, її добробут, суверенітет і незалежність є інтересом не лише України, але й Угорщини та всього Євросоюзу», - зазначив угорський держсекретар.
Під час VI Форуму «Європа-Україна», що проходив 12-14 травня в угорській столиці, бути розглянуті перспективи інтеграції України в Євросоюз та найважливіші проблеми у відносинах між сторонами в контексті очікуваного підписання Угоди про асоціацію.
Захід, в якому взяли участь близько 300 представників з України, Євросоюзу, країн «Східного партнерства" та Росії, було організовано Міністерством закордонних справ Угорщини та Інститутом східноєвропейських досліджень Варшавського університету.
I Форум "Європа - Україна" відбувся у 2007 році у Вроцлаві, всі наступні проходили в Києві.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат